Bitlis’in Ahlat, Güroymak ve Tatvan ilçe sınırları içinde yer alan Nemrut Krater Gölü, sonbahar güzellikleriyle göz kamaştırıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği bu doğal cennet, sonbahar mevsimiyle birlikte adeta altın sarısına büründü. Yaz boyunca sunduğu doğal güzellikler ile bilinen Nemrut Kalderası, sonbaharda ağaçların yapraklarının sararmasıyla büyüleyici bir manzara sergiliyor.

Kalderanın havadan görüntülenmesiyle ortaya çıkan kartpostallık görüntüler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Van Gölü Havzası’nın batısında, 2 bin 250 rakımla yer alan Nemrut Krater Gölü, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) çerçevesinde 'Mükemmeliyet Ödülü' almış bir bölge. Eşsiz manzarası, bölgeye özgü bitki örtüsü ve sıcak-soğuk gölleri ile misafirlerine hayranlık uyandırıyor.

Anadolu Türkmen kültürü yaşatılacak Anadolu Türkmen kültürü yaşatılacak

Sonbahar mevsimi, Nemrut Kalderası’nın iç kısımlarındaki bitki örtüsünde oluşan kızıllık ve altın sarılığıyla göllerle birleşerek, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Sarı ve kızıl tonların harmanlandığı bu doğal güzellik, günümüzde ziyaretçiler için adeta bir fotoğraf stüdyosuna dönüşmüş durumda.

Kaynak: iha