Ankara'nın önemli sanat ve kültür kuruluşlarından olan Turnalar Sanat Kulübü  2024-2025 yılı sezonunu açtı. Usta ögreticilerle sanat yaşamına devam eden Turnalar Sanat Kulübü bünyesinde bulunan saz , semah , ruzba  halk oyunlari , erbani , def çalışmaları devam ederken önceki yıllarda olduğu gibi Türk Gelenek ve Göreneklerini ele alarak unutulmaya yüz tutmuş Anadolu'da yaşanmış bir hikayeyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor Turnalar Sanat Kulübü.

Turnalar Sanat Kulübü bünyesinde , alanında uzman hocalar ve ögrenciler ve  müziklerden sorumlu Murat Teberoğlubulunurken. Kurumun sanat yönetmenliğini yapan semah hocası Mualla Sultan Teberoglu şunları söyledi :  bu projede emeğe değer veren , kültür ve  inanç derinliğine inen semah ve Anadolu Türkmen geleneğini iyi bilen ekibimizle   Anadolu'da kadının yeri ve aşkı için mücadelesini , danslarını sahneye taşıyacağız. Turnalar Sanat Kulübü emektarları kadim kültürümüz için yoğun bir şekilde çalışıyorlar.

7224012C Cb17 47D8 95Be Fa902Bb0Fcb5

KÖKLÜ BİR DERNEK

Derneklerinin köklü bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Teberoglu sözlerine şöyle devam etti: Turnalar Sanat Kulübü Dernegi , kültür ve sanat yaşamına 2009 yılda başladı. O günlerden bugüne aktif şekilde devam ediyor. birçok alanda gösteri ve festivallerde yer alırken gerek ulusal gerek uluslar arası anma etkinliklerinde bulunmuştur. Abdal Musa , Sultan Sucaddin  Hacıbektaş Veli etkinlikleri bazılarıdır. Okul , dernek , vakıflarda binlerce öğrenci  yetiştirmiş ; sanata ve kültüre büyük katkıda bulunmuştur. Kadına ve çocuğa şiddeti anlatan siyah eldiven tiyatro oyununu 2010 yılında sahnelemiştir. Özde insan olmayı anlatan Anadolu Aleviliginin Rituellerinin gösterildiği bin yıllık geleneğin öyküsü "Dergah" çok beğenilmiş , ülkemizin çeşitli üniversitelerinde sahnelenmistir. Anadolunun saf kültürel hazinesi doğruluk hakkaniyet duygularını anlatan Deli Derviş isimli oyun sahnelenmistir. 2023 yılında Aşık Veysel yılı olması hasebiyle " Anadolu'nun gönül gözü aAşık Veysel" sinematik bir temayla anlatılmış. Yaptığımız gösterimimiz ilgiyle izlenmiştir. Çalışmalarını Ankara'da sürdüren Turnalar Sanat Kulübü , şehir dışı birçok konser  ,  festivale katılmaya devam etmektedir.

Keçiören belediyesi, personel eğitimleriyle hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor Keçiören belediyesi, personel eğitimleriyle hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor

Kaynak: Onur Dedeoğlu