ABB, bölge halkının sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geçtiğimiz dönemde Yapracık’a bir Aile Yaşam Merkezi kazandırmıştı. Şimdi ise sosyal donatılarla zenginleştirilmiş yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü proje, yeşil alanları ve çeşitli sosyal hizmetleriyle mahalle sakinlerine hizmet sunacak.

“Sosyal Yaşamı Destekleyen Projeler Devam Ediyor”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, projede sona yaklaşıldığını belirtti. Yavaş, şöyle dedi:

“Sosyal belediyecilik anlayışımızla, hayatın her alanına kolaylık ve değer katan projelerimiz sürüyor. Fen İşleri Dairemizin; Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi’nde inşasına başladığı ‘Sosyal Yaşam Merkezi’nin yapım çalışmalarında sona doğru yaklaşılıyor. 7 bin 700 metrekarelik alana sahip merkez; yeşil alanları, otopark, 210 kişilik konferans salonu, sergi salonu, amfi tiyatro, 100 kişilik kütüphane, kişisel gelişim kursları, atölye ve etüt sınıfları ile bölge halkına hizmet vermeye hazırlanıyor”

Modern Bir Yaşam Alanı

Projede çalışan Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı Denetim Görevlisi Yasin Yanık, merkezin detaylarını paylaştı. Dört katlı olarak tasarlanan yapı, açık ve kapalı otoparkı, geniş yeşil alanları ile dikkat çekiyor. Yanık, şu ifadeleri aktardı:

“210 kişilik bir konferans salonumuz, 36 araç kapasiteli otoparkımız bulunuyor. Sosyal donatı alanları içerisinde çeşitli eğitim, seminer ve konferansların verileceği salonlar mevcut. Ayrıca merkezimiz, 2 bin 500 metrekarelik bir yeşil alanla çevrili. Merkezimizin bu yılın sonunda tamamlanması hedefleniyor. Elimizden geldiği kadar hızlı hareket etmeye çalışıyoruz"

Anadolu Türkmen kültürü yaşatılacak Anadolu Türkmen kültürü yaşatılacak

Yapımına hızla devam edilen Sosyal Yaşam Merkezi’nin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı