Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın el yapımı bomba uzmanlarından Faraşin Gabar kod adlı Bahar Akyol ve Tijda Jiyan kod adlı Nurbahar Karadağlı'yı Irak'ın Hakurk bölgesinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. MİT'in örgüt içindeki saha ajanlarından aldığı istihbarat bilgileri doğrultusunda, Akyol ve Karadağlı'nın örgütün el yapımı patlayıcılarla düzenlediği saldırılarda yer aldığı tespit edildi.

Hizbullah'tan Yaroun köyüne sızmaya çalışan İsrail askerlerine ilişkin açıklama Hizbullah'tan Yaroun köyüne sızmaya çalışan İsrail askerlerine ilişkin açıklama

MİT, Akyol ve Karadağlı'nın bomba düzeneği hazırlama konusunda uzmanlaştığını belirleyerek, bu iki teröristin faaliyetlerini adım adım izlemeye başladı. Operasyon için uygun anı bekleyen MİT, teröristlerin bomba düzenekleri ile el yapımı patlayıcı hazırladıkları sırada nokta atışı gerçekleştirdi ve teröristler etkisiz hale getirildi.

Bahar Akyol kimdir?

Faraşin Gabar kod adını kullanan Bahar Akyol, 2015 yılında Şırnak Cizre'de hendek-barikat olaylarında yer aldıktan sonra PKK/KCK'nın kırsal kadrolarına katıldı. Irak'taki kamplarda silah eğitimi aldı ve 2019'da Haftanin, 2020'de ise Hakurk'ta faaliyet gösterdi. Hakurk'ta saldırı ve sabotaj alanında uzmanlaştı.

Nurbahar Karadağlı kimdir?

Tijda Jiyan kod adını kullanan Nurbahar Karadağlı, 2014 yılında PKK/KCK saflarına katıldı. Sağlık Meslek Lisesi mezunu olarak örgüt tarafından sözde doktor olarak kullanıldı ve yaralı örgüt mensuplarının tedavilerini gerçekleştirdi. 2023 yılında Hakurk kırsalına geçerek burada saldırı ve sabotaj eğitimi aldı.

Kaynak: İHA