Üç günlük tatili fırsat bilen birçok tatilci, Midilli Adası’na gitmek için Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren yeşil pasaport ve kapıda vize uygulamasıyla Midilli’ye gitmek isteyenler, pasaport işlemleri için mesai saatlerinden önce içeri alınmaya başlandı.

Midilli Adası'nın Cazibesi Artıyor

Ayvalık turizm sektörünün tanınan isimlerinden Nevzat Turhan, Zafer Bayramı dolayısıyla oluşan tatilin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Turhan, Türk tatilcilerin Yunanistan’ın Midilli Adası’nı tercih etmelerinin en önemli sebeplerinden birinin adaya ulaşımın kolaylığı olduğunu vurguladı.

"Ayvalık’tan Midilli’ye hızlı feribotla 45 dakika içinde ulaşmak mümkün. Midilli’nin kültürel benzerliği ve Türkiye’ye kıyasla daha uygun fiyatlar sunması, tatilcilerin bu adayı seçmelerine neden oluyor. Bu ilgiyi, kapıda vize uygulamasının devam etmesiyle daha da artacağını düşünüyorum," diye ekledi.

Kapıda Vize Uygulaması Uzatıldı

Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen bir firmanın sahibi olan Ali Jale ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın hafta sonu tatili ile birleşmesiyle birlikte, Türk tatilcilerin yoğun ilgisini çektiklerini belirtti.

“Bu 3 günlük dönemde, 10-15 feribot seferi düzenlemeyi planlıyoruz ve yaklaşık 2-3 bin kişinin Midilli’ye geçişini sağlayacağız,” dedi. Jale ayrıca, sezonun bitişiyle birlikte Zafer Bayramı’nın son tatil fırsatı olduğunu ifade etti.

Ancak Jale, kapıda vize uygulamasının 31 Aralık'ta sona ermesi planlanırken, 31 Mart 2025'e kadar uzatıldığını duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte kış aylarında da, özellikle hafta sonları Midilli’ye geçişlerin artacağını düşündüğünü belirtti.

Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı

Yurt dışı harçlarının artırılmasının Yunan adalarına olan ilgiyi azaltmadığını da vurgulayan Jale, “Misafirlerimizin büyük çoğunluğu Midilli’de 2-3 gün konakladığı için harç farkı çok hissedilmiyor, ancak kışın günübirlik geçişlerin arttığı dönemde bu farkın daha belirgin olabileceğini düşünüyoruz,” diye ekledi.

Kaynak: İHA