Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’nın koordineli çalışmaları sonucu, PKK/KCK terör örgütünün Fransa yapılanmasında aktif rol oynayan Denis Daniel Korkmaz, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Korkmaz, gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edildi.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Fransa vatandaşı olan Korkmaz, PKK/KCK adına Fransa'da para toplama, örgüte adam kazandırma ve üst düzey kadrolara insan ve malzeme aktarımı gibi illegal faaliyetlerde bulunuyordu. Uzun süredir istihbarat birimleri tarafından takip edilen Korkmaz, farklı isimler kullanarak rahatça hareket etmeye çalışsa da MİT’in dikkatinden kaçamadı.

MİT’in titiz çalışmaları sonucunda Korkmaz’ın Halfeti’de olduğu tespit edildi ve operasyon başlatıldı. Başarılı geçen operasyonun ardından gözaltına alınan Denis Daniel Korkmaz, yapılan işlemlerin ardından Türkiye’den sınır dışı edildi.

Korkmaz’ın yakalanması, PKK/KCK’nın Fransa yapılanmasına dair kritik bilgilere ulaşılmasını sağladı. MİT, PKK/KCK’nın Avrupa’daki yapılanmalarına yönelik operasyonlarına kararlılıkla devam ediyor.

Okul müdürü öğrencisinin o hareketle hayatını kurtardı Okul müdürü öğrencisinin o hareketle hayatını kurtardı

Kaynak: İHA