Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu

Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı kuvvet komutanlıklarında ve askeri kuruluşlarda sivil memur olarak çalışanları temsil eden Sivil memurlar Sendikası (SİME-SEN) uzman çavuşlara ve sivil memurlara daha fazla tahsisat yapılması için harekete geçti.

Sendikadan yapılan açıklamada; Milli Savunma Bakanlığı Konut Yönergesinin Devlet Memurları ile Uzman Çavuşların aynı lojman dağıtım oranından faydalanmasına ilişkin hükmün iptaline yönelik davamızı açtıkları belirtildi.

Sendikadan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sivil Memurların sendikal yasaklı olduğu günden bugüne kadar, ilk günkü heyecan ve motivasyonla Sivil Memurlar için azimle çalışmaya devam ediyoruz.

Son dönemde enflasyon ile birlikte kiraların aşırı yükselmesi ve kamu personelinin alım gücünün düşmesi sebebiyle lojmanlar çok daha hayati bir önem kazanmıştır.

Lojman dağıtım oranlarının düşük olmasının yanında uzman çavuşlarla aynı orandan faydalanıyor olunması da hem üyelerimiz hem de uzman çavuşlar adına büyük haksızlıktır.

Bu doğrultuda, Milli Savunma Bakanlığı Konut Yönergesinin Devlet Memurları ile Uzman Çavuşların aynı lojman dağıtım oranından faydalanmasına ilişkin hükmün iptaline yönelik davamızı açtık.”

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Türkiye Büyük Millet Meclisi, Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi stratejik kurumlarda sendikal faaliyetler yürüten bir sivil toplum kuruluşu.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş