Son dakika bilgilerine göre, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Suriye'de görev yapan bir Tugay Komutanı'nın makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığına dair haberleri doğruladı. Yapılan açıklamada, söz konusu olayla ilgili olarak birlik komutanının emekliliğe sevk edildiği belirtildi.

MSB kaynaklarına göre, olayda makam aracıyla insan kaçakçılığı gerçekleştirenlerin birlik komutanına bağlı Emir Astsubayı ve koruma personeli olduğu tespit edildi. Bu durumun tespit edilmesi üzerine ilgili kişilerin tutuklandığı ve savcılığa bildirildiği ifade edildi. Ayrıca, olaya karışan sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiği, diğer personelin ise yüksek disiplin kuruluna sevk edildiği bilgisi paylaşıldı.

İstanbul’da bulutların oluşturduğu manzara mest etti İstanbul’da bulutların oluşturduğu manzara mest etti

MSB yetkilileri, kamuoyuna yapılan açıklamada, birlik komutanının ise emekliliğe sevk edildiğini belirtti. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, binlerce yıllık köklü geleneklerimiz ile millî ve manevi değerlerimizden süzülen kurallara dayanan ve askerliğin temelini oluşturan disiplini sarsan bu tür davranışların kabul edilmesi mümkün değildir ve derhâl gereği yapılmıştır. Böyle olayların yeniden yaşanmamasına yönelik her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tarz münferit hadiselerin tüm Türk Silahlı Kuvvetlerini töhmet altında bırakacak şekilde değerlendirilmesi, ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde görevlerini kahramanlık ve fedakârlıkla yerine getiren kahraman ordumuza zarar vermekten başka anlam taşımamaktadır."

Muhabir: Haber Bülteni