Osmaniye'de yaşanan bir trajedi, Müge Anlı'nın canlı yayınında gündeme bomba gibi düştü. 53 yaşındaki Mehmet Yörük, 12 Nisan 2024 tarihinde evinde aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Ancak, Yörük'ün hastaneye yetişmeden hayatını kaybetmesi şüpheleri artırdı. İlk başta, Yörük'ün içtiği çorbanın neden olduğu bir rahatsızlık sonucu öldüğü iddia edildi. Bu iddiaların ışığında, Yörük'ün oğlu Ömer Furkan Yörük, babasının ölümünde annesi Sebile Yörük'ü suçlayarak cinayet olabileceğini öne sürdü. 

Ömer Furkan Yörük’ün Suçlamaları

Mehmet Yörük’ün oğlu Ömer Furkan Yörük, babasının şüpheli ölümünde annesi Sebile Yörük’ü suçladı. Ömer, canlı yayında yaptığı açıklamalarda, annesinin Mustafa adlı üfürükçü ile ilişkisi olduğunu öne sürdü. Ömer, "Mustafa, babamı öldürüp annemle evlenmek ve mal varlığını almak istiyordu" ifadelerini kullandı. Ömer’in iddialarına göre, Mustafa'nın Mehmet’i öldürmek için hazırladığı bir plan vardı ve bu planın bir parçası olarak çorbayı kullanmış olabilirdi.

Mehmet Yörük'ün gelini Nazlı Yörük, "Mehmet Baba rahatsızlandığında evde üfürükçü Mustafa da bulunuyordu" açıklamasında bulundu. Bu iddiaların ardından, Abdullah Yörük de olayla ilgili dikkat çeken bir bilgi paylaştı. Yörük "Mustafa, annemi bazı fotoğraflarla tehdit ediyormuş." dedi.

Üfürükçü Mustafa’nın Savunması

Üfürükçü Mustafa Samagan, olayın ardından stüdyoya gelerek iddialara yanıt verdi. Mustafa, olay günü yaşananları şu şekilde özetledi: 

Müge Anlı'nın canlı yayını, Osmaniye'deki cinayet soruşturmasında dikkat çeken yeni ayrıntılara sahne oldu. Üfürükçü Mustafa Samagan, yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Ben dertlilere şifa olmak için diploma aldım. Mehmet Yörük beni aradı ve ben apar topar evine gittim. Ambulansı aradım ve hastaneye birlikte gittik. Üzerim kirlendiği için eşofman giydim. Kıyafetlerimi Sebile Hanım yıkadı" dedi.

Mustafa, hakkındaki suçlamaları reddederek, fotoğrafla şantaj iddialarına da "Kocasının ve kendisinin fotoğraflarını gönderdim. Yanlış anlaşılmış olabilir, kalbimde kötü bir niyet yok." diyerek yanıt verdi.

Müge Anlı, Mustafa'nın açıklamalarına sert bir şekilde tepki gösterdi. Üfürükçü Mustafa'ya yönelik "İnsanları böyle mi kandırıyorsunuz? 'Senin kalbin güzelse ben sana iyi gelirim. Kalbin güzel değilse ben sana iyi gelmem.' Size mi inanacak insanlar? Rabbine inanır, sizlere mi inanmak zorunda mı?" dedi.

EVLENMEK İSTİYORDU

Üfürükçü Mustafa'nın Mehmet Yörük’ün ölümünden sonra Sebile Yörük ile evlenmek istediği de ortaya çıktı. Mehmet Yörük, durumu çocuklarına danışarak değerlendirdi: "Çocuklarım bu kadını istemedi. Gönül ilişkimiz yoktu. Çocuklar babasız kalmasın diye böyle bir teklif yapmak istedim."

Sebile Yörük İtiraf Etti

Yayının ilerleyen dakikalarında, Sebile Yörük gözyaşları içinde cinayet itirafında bulundu. Sebile, Mustafa’nın kendisiyle evlenmek için kocasını öldürdüğünü iddia etti. Sebile, “Mustafa, benimle evlenebilmek için içirdiği su ile kocamı öldürdü” şeklinde bir açıklama yaptı. 

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Muhabir: Haber Bülteni