Muğla'nın Marmaris ilçesinde saat 12.11'de 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu olayın ardından vatandaşlar, "Muğla, Marmaris deprem bölgesi mi?", "Marmaris depreme dayanıklı mı?", "Büyük deprem olur mu?" "Marmaris deprem haritası".. gibi soruları aratmaya başladı. Marmaris'in depreme dayanıklılığı ve bölgenin deprem riski hakkında merak edilen detayları sizler için derledik.

MUĞLA İLÇESİ MARMARİS DEPREM BÖLGESİ Mİ?

AFAD son dakika bilgisine göre 9 Temmuz 2024 tarihinde Muğla'nın ilçesi Marmaris'te 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası ise vatandaşlar Muğla, Marmaris deprem bölgesi mi? Marmaris depreme dayanıklı mı? Büyük deprem olur mu? gibi soruları da aratmaya başladı. Deprem haritasına göre Muğla 1.dereceden deprem bölgesi içinde yer alan şehirlerdendir.

Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu

MUĞLA'DA YIKICI VE BÜYÜK DEPREM OLUR MU?

1. dereceden deprem bölgesi olan Muğla'da 5 ve üzeri depremler yıkıcı etki gösterebilmektedirler.

MARMARİS DEPREME DAYANIKLI MI?

Deprem yaşama riski yüksek olan Marmaris ilçesi için Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan. Muğla'da depremlerin devam edebileceğini ancak 7 üzeri yıkıcı bir deprem beklenmediğini ifade etmiş ve Marmaris ve Bodrum'un en riskli yerler olduğuna dikkat çekmişti. Ercan, depremin yıkıcılık eşiğini Marmaris için 6,5 olarak açıklamıştı.

MUĞLA DEPREM HARİTASI: MUĞLA'DA KAÇ FAY HATTI VAR?

Aktif fay olarak haritalara göre;

-Ölü Deniz Fay hattı

- Burdur Fethiye fay hattı

- Gökova fayı,

- Muğla-Yatağan fayı ve

- Milas fayı.

MUĞLA'NIN İLÇELERİ NERELERİ?

Muğla'nın ilçeleri

Menteşe (Merkez ilçe)
Bodrum
Dalaman
Datça
Fethiye
Kavaklıdere
Köyceğiz
Marmaris
Milas
Ortaca
Seydikemer
Ula
Yatağan

Muhabir: Haber Bülteni