Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, elebaşılığını Ahmet Tanyel'in yaptığı "Yılmazlar" organize suç örgütüne yönelik Muğla merkezli Trabzon, Antalya ve İzmir’de geniş çaplı bir operasyon düzenlendiğini duyurdu. "Kuyu-29" adı verilen operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı’nın koordinesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nın uzun süredir yürüttüğü titiz çalışmalar sonucu gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonda 14 şüphelinin gözaltına alındığını ve bu kişilerin suç örgütü aracılığıyla Muğla'nın Menteşe ilçesindeki işletmelere baskı ve cebir uygulayarak çeşitli suçlar işlediklerinin tespit edildiğini belirtti. Suçlamalar arasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten yaralama", "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti", "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet" ve "nitelikli yağma" gibi ağır suçlar yer alıyor.

Operasyon esnasında 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, çok sayıda cep telefonu, senet, ruhsat, plaka, POS cihazı ve hard disk ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, bu tür operasyonların suçla mücadelede kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Türkiye genelinde organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonların toplum güvenliğine olan katkısı büyüyor. "Kuyu-29" operasyonunun da bu anlamda önemli bir adım olduğu kaydedildi.

Muhabir: Haber Bülteni