Gerçek adı Muhammed Diyab İbrahim el-Masri olan Deif, 1965 yılında Han Yunus'ta bir mülteci kampında doğdu. Gazze Şeridi'ndeki tünellerin başlıca tasarımcısı olan Deif, İsrail'in en çok aranan Hamas üyeleri listesinde yer alıyordu ve defalarca suikaste uğradı; bu suikastlerden birinde gözünü kaybetti.

Muhammed Deif Kimdir?

Deif, 1996 yılında İsrail'in düzenlediği bir suikastla öldürülen Yahya Ayyaş'ın öğrencisiydi. Gazze'nin altındaki geniş tünel ağlarını inşa eden kişi olarak tanınır.

Muhammed Deif Babası Kimdir?

Deif, 1965 yılında El-Kabibeli bir ailenin oğlu olarak Han Yunus'ta doğdu ve Gazze'deki İslam Üniversitesi'nde eğitim gördü. 1988 yılında üniversiteden mezun oldu.

Muhammed Deif eğitimi sırasında önce Müslüman Kardeşler'e, ardından Hamas'ın kuruluşuyla birlikte Hamas'a katıldı. İsrail kuvvetleri, Ahmet Yasin'i de yakaladıkları 1989 yılında onu tutukladı. Hamas Hareketi'ne üye olduğu için 16 ay hapis cezası aldı. Serbest bırakıldıktan sonra İzzettin Kassam Tugayları'nın kurulmasında önemli rol oynadı.

Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir? Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir?

Kassam Tugayları Lideri Kimdir?

Deif, ailesini geçindirebilmek için birçok işte çalıştı; babasının döşeme mağazasında çalıştı, taksi şoförlüğü yaptı ve bir tavuk çiftliği kurdu. Oslo Görüşmeleri'ne ve sonuçlarına itiraz ederek Gazze'de İsrail kuvvetlerine karşı düzenlenen direniş hareketlerine katıldı. 1996'da Yahya Ayyaş'ın suikaste uğramasının ardından İzzettin Kassam Tugayları'nda komutan oldu.

Muhammed Deif Öldü mü?

Amerika ve İsrail'in baskıları nedeniyle Filistin Yönetimi tarafından gözetim altına alındı ve Nisan 2001'e kadar çoğunlukla ev hapsinde tutuldu. Salah Şehade'nin suikaste uğramasının ardından 2002 Temmuz'unda Gazze Bölgesi'nde Hamas'ın askeri kanadının komutanı oldu. 2005'te İsrail'in Gazze'den çekilmesinden sonra uzun yıllar İsrail'in arananlar listesinin başında yer aldı ve birçok suikast girişiminden kurtuldu. 2020 yılında İsrail'in düzenlediği bir hava saldırısından da sağ olarak kurtuldu.

Muhabir: Haber Bülteni