Gündemi kasıp kavuran Mustafa Sarıgül'ün hangi ilde milletvekili olduğu merak ediliyor. Peki, Mustafa Sarıgül nerenin milletvekili? Mustafa Sarıgül hangi partiden?

Mustafa Sarıgül Hangi İlden Milletvekili?

Mustafa Sarıgül, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 28. Dönem Erzincan Milletvekili olarak seçilmiştir. Türkiye'nin önemli siyasetçilerinden biri olan Sarıgül'ün milletvekili olduğu il, Erzincan'dır.

Mustafa Sarıgül'ün Siyasi Kariyeri

Mustafa Sarıgül’ün siyasi kariyeri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şişli İlçesi Gençlik Kolu'ndaki görevleriyle başlamıştır. Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği, sekreterliği, başkanlığı ve ilçe başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunarak siyasi deneyimini artırmıştır. 1987 Genel Seçimleri öncesinde yapılan ön seçimde, en yüksek oyla liste başı olmayı başaran Sarıgül, Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

Şişli Belediye Başkanlığı ve Sonrası

Sarıgül, ilk olarak 1994 yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ancak kazanamamıştır. 1999 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti (DSP) adayı olarak seçimi kazanarak Şişli Belediye Başkanı olmuştur. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde de Şişli Belediye Başkanlığına yeniden seçilmiştir. 2009 yılında, Türkiye Değişim Hareketi'ni başlatarak yeni bir parti kurma sürecine girmiş, ancak daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığındaki CHP'yi destekleme kararı almıştır.

Son Dönem ve Erzincan Milletvekiliği

Mustafa Sarıgül, 2013 yılında tekrar CHP'ye katılmış ve 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur. 2019 yerel seçimlerinde DSP'den Şişli Belediye Başkan adayı olmuş ve 2023 seçimlerinde ise CHP'den Erzincan Milletvekili seçilmiştir.

Kızılcahamam Belediyesi'nden örnek proje: Atık kitaplardan öğrencilere sıfır atık kitaplığı Kızılcahamam Belediyesi'nden örnek proje: Atık kitaplardan öğrencilere sıfır atık kitaplığı

Mustafa Sarıgül’ün Erzincan Milletvekili olarak seçilmesi, onun uzun ve çeşitlendirilmiş siyasi kariyerindeki önemli bir dönüm noktasını temsil etmektedir. Siyasi geçmişi ve deneyimiyle Türkiye'nin siyasi arenasında önemli bir figür olarak dikkat çekmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni