Olay, yaşlı adamın bir tesisatçı bulamaması üzerine nalburdan aldığı lavabo açıcıyı kullanmasıyla meydana geldi. 

"Tehlikeli Mi?" Sorusuna "Yok" Yanıtı Aldı

Mehmet Fatih Büyüktosun, olay sonrası yaşadığı anları anlatırken, "Tesisatçı gelmediği için nalbura gittim. Oradaki görevli, 'Bu açıcı çok etkili, hemen açar' dedi. Patlama yapar mı diye sorduğumda ise, 'Yok, sadece teninle temas ettirme' diye uyardı. Açıcıyı döktüğümde önce bir ses duydum, sevindim. Ancak hemen ardından vücudumda şiddetli bir yanma hissettim. Hemen banyoya koştum ama bu ürünü kimseye tavsiye etmem" ifadelerini kullandı.

"Benzer Olaylar Son Yıllarda Arttı"

Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, bu tür kazaların son yıllarda arttığını ve hastanın durumunun ciddiyetini vurguladı. Prof. Dr. Turan, "Lavabo açıcılar, özellikle bilinmeyen markalar, ciddi patlamalara neden olabiliyor. Bu tür kimyasalları kullanırken çok dikkatli olunmalı. Hastamızın %40 yanığı vardı ve hızlı bir tedavi süreci başlattık. Ev kazaları masum gözükse de çok ciddi sonuçlar doğurabilir" dedi.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Ev Kazalarına Karşı Dikkat Uyarısı

Prof. Dr. Turan, evlerde kullanılan kimyasalların tehlikelerine dikkat çekerken, bu tür ürünleri kullanan kişilerin gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti. "Bu tür ürünleri kullanırken koruyucu ekipman kullanılmalı, aksi halde ciddi yaralanmalarla karşılaşılabilir" şeklinde uyarıda bulundu. Ayrıca, evde çocuklar ve yaşlıların olduğu ortamlarda bu tür tehlikeli maddelerin bulundurulmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA