Yaşam

Nallıhan’da kültür sanat ve eğlence bir arada

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde 9. Uluslararası İpek İğne Oyaları Kültür Sanat ve Tapduk Emre Anma Festivali düzenleniyor. Festival kapsamında Nallıhan'da birçok konser ve yarışma düzenleniyor.

Abone Ol

Uluslararası Nallıhan İpek İğne Oyaları Festivali: Kültür, Sanat ve Tapduk Emre Anması

Ankara'nın Nallıhan ilçesi, 23-25 ​​Ağustos tarihlerinde 9. Uluslararası İpek İğne Oyaları Kültür Sanat ve Tapduk Emre Anma Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında ünlü sanatçılar sahne alacak, yarışmalar düzenlenecek ve Nallıhan’ın zengin kültürel mirası kutlanacak.

Konserler ile Festival Coşkusu

9. Uluslararası İpek İğne Oyaları Kültür Sanat ve Taptuk Emre Festivalinin 1. gününde açılış korteji, halk oyunları, Hamiyet Gürelli defilesi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 23 Ağustos Cuma akşamı, saat 22.00'de ise ünlü sanatçı Zara, Nallıhan'da sahne aldı. Coşkulu kalabalıkla buluşan Zara, festivalin açılışına damgasını vurdu. Festivalin ikinci günü olan 24 Ağustos Cumartesi günü ise, saat 21.30'da pop müziğin sevilen ismi Bengü, Nallıhan'da sevenleriyle buluşacak. Festivalin son günü olan 25 Ağustos Pazar akşamı ise, saat 21.30'da Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu sahne alarak festivalin kapanışını gerçekleştirecek.

İpek İğne Oyaları Yarışması: Yenilikçi Tasarımlar Değerlendirilecek

Nallıhan Belediyesi, her yıl düzenlediği Uluslararası İpek İğne Oyaları Kültür Sanat ve Tapduk Emre Anma Festivali kapsamında bu yıl yeni bir yarışma organize ediyor. Yarışmada, İğne Oyası Kolye, İpek İğne Oyası Yazma ve İpek Oyalı Fular kategorilerinde yenilikçi tasarımlar değerlendirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, tasarımlarını ve hikayelerini 19 Ağustos 2024 Pazartesi gününe kadar Nallıhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne teslim etti. 

Nallıhan Belediyesi, yarışmaya katılacak tüm tasarımcılara başarılar dilerken, festivalin renkli ve kültürel açıdan zengin bir etkinlik olarak hatırlanacağını belirtti.

Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör festival kapsamında yaptığı açıklamada, "9. Uluslararası İpek İğne Oyaları Kültür Sanat ve Taptuk Emre Festivalimizin 1.Gününü açılış kortejimiz, halk oyunları, Hamiyet Gürelli defilesi, Zara Konseri ve çeşitli etkinlikler ile tamamladık. Festivalimizde bizleri yalnız bırakmayan komşu Belediye Başkanlarımıza , İlçe Protokolümüze ve Tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim. Hep beraber ve yoğun kalabalıkta güzel vakit geçirdik" şeklinde konuştu.