Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti, Diyarbakır'daki soruşturma ekiplerini önemli bir başka dosyayla buluşturdu. Cinayeti araştıran jandarma ekipleri, 2020 yılının Kurban Bayramı’nda Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde kaybolan 4 yaşındaki Miraç Çiçek hakkında yeni bir bilgiye ulaştı.

Miraç Çiçek, bayram ziyareti için gittiği Dicle ilçesine bağlı Kelekçiler Köyü'nde, evin önünde oyun oynarken kaybolmuş ve o günden sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Küçük çocuğun kaybolması üzerine İçişleri Bakanlığı, beş kişilik bir soruşturma ekibi oluşturmuş, ancak yapılan kapsamlı aramalara rağmen herhangi bir iz bulunamamıştı. Olayın ardından savcılık, Miraç Çiçek’in kaybolmasına ilişkin 42 farklı senaryo üzerinde çalışmıştı. Ancak tüm bu çabalar sonuçsuz kalmış ve Miraç, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kayıp çocuklar listesine eklenmişti.

Netanyahu'nun yolsuzlukları Kanada'da uluslararası sinemaya uyarlanıyor Netanyahu'nun yolsuzlukları Kanada'da uluslararası sinemaya uyarlanıyor

Gazeteci Emrullah Erdinç, Narin Güran cinayetiyle ilgili devam eden soruşturma sırasında Miraç Çiçek dosyasında yeni bir bilgiye ulaşıldığını duyurdu. Erdinç, gelişmenin ardından dosyanın yeniden incelemeye alındığını açıklarken, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına ulaşılan bilginin içeriğiyle ilgili detay paylaşılmadığını belirtti. 

Soruşturma Ekibinin Yeni Bilgiler Buldu

Miraç Çiçek’in kaybolduğu dönemde Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden Avukat Emin Çoban, olayın ardından bölgede kapsamlı arama çalışmaları yapıldığını açıklamıştı. Çoban, kaybolan çocuğun bulunduğu köyde adeta altına bakılmadık taş, içine bakılmadık su bırakılmadığını; bölgeden geçen araçların plakalarının ve iletişim kayıtlarının titizlikle incelendiğini ifade etmişti. Ancak tüm bu çalışmalara rağmen kayıp çocuğa dair herhangi bir sonuç elde edilememişti. Avukat Çoban, Miraç’ın kaçırıldığına dair güçlü bir kanaat taşıdığını belirterek, "Fail ya da failler hâlâ bulunamadığı için Miraç, şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kayıp çocuklar listesinde yer alıyor" demişti.

Kaynak: Haber Merkezi