THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de köye 2 kilometre mesafedeki dere yatağında taşlarla kapatılmış bir çuval içinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma derinleşiyor. 38. gününe giren soruşturmada, cesedin gömüldüğü saatlerde şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın yalnız olmadığı, sinyal baz bilgilerine göre olay yerinde iki kişinin daha bulunduğu belirlendi.

İKİ KİŞİ DAHA GÖRÜLDÜ

Güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, Bahtiyar’ın kırmızı renkli aracının 50 dakika boyunca dere yatağı yakınında park halinde olduğu tespit edilmişti. Askeri üs bölgesine ait yüksek çözünürlüklü Şahin Gözü HD kamera görüntülerinin yeniden izlenmesiyle ortaya çıkan yeni bulgular, olay yerinde yalnızca Nevzat Bahtiyar’ın olmadığını gösterdi. İki kişinin daha cesedin gizlendiği bölgede görüldüğü kaydedildi. Bu kişilerin kimlikleri henüz belirlenmezken, görüntüler harici bir hard diske aktarılmış durumda.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 3 savcı ve 1 başsavcı vekili görev alırken, elde edilen deliller büyük bir titizlikle inceleniyor. Olay günü saat 15.40 ile 16.30 arasında Nevzat Bahtiyar’ın bölgedeki sinyal baz kayıtları ve aracının görüldüğü kamera görüntüleri dikkatle izlenirken, bölgede bulunan diğer iki kişinin kimliklerinin tespit edilmesi için TÜBİTAK’a gönderilen görüntülerin çözümü bekleniyor.

Savcılık, olay yerine Nevzat Bahtiyar’a yardım edenlerin olup olmadığını, ya da bu kişilerin cesedin gömülmesi esnasında gözcülük yapıp yapmadıklarını araştırıyor. Bu kişilerle ilgili detaylar, TÜBİTAK uzman heyeti tarafından yapılacak analizlerin ardından netlik kazanacak.

JASAT  2 EYLÜL SONRASI GÖRÜNTÜLERİ DE İSTEDİ

Ayrıca, JASAT ekipleri tarafından köydeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Küçük kızın kaybolduğu gün olan 21 Ağustos’a ait sadece okul kamerası görüntülerinin bulunduğu, ancak 2 Eylül’de amca Salim Güran’ın aracında Narin’in DNA örneklerinin bulunması üzerine tutuklanmasının ardından köyde güvenlik kameralarının artırıldığı kaydedildi.

JASAT, köydeki şüpheli hareketleri izlemek amacıyla 2 Eylül’den sonra takılan kamera kayıtlarına da el koydu. 21 Ağustos ve 8 Eylül arasında köyde kimlerin bulunduğu, arama çalışmalarına kimlerin katıldığı ve köyde yerleşik olmayan kişilerin bu süreçte köyde bulunup bulunmadığı incelemeler sonrasında netleşecek. Kamera incelemeleri sonucunda yeni gözaltıların yapılabileceği belirtiliyor.

Muhabir: Haber Bülteni