Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü Kur’an kursundan çıkan 8 yaşındaki Narin Güran, bir daha evine dönemedi. Arama çalışmalarının sonucunda, Narin’in cansız bedeni, kaybolduğu yerin yakınlarındaki bir dere yatağında bulundu. Küçük kızın ölümünün ardından başlatılan soruşturmada, aile bireyleri dahil 21 kişi gözaltına alındı.

Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

Ablasının Ölümü de Şüpheli mi?

Habertürk canlı yayınına katılan gazeteci Emrullah Erdinç, Narin’in engelli ablasının da yıllar önce şüpheli şekilde hayatını kaybettiğini açıkladı. Erdinç, "Engelli ablasının ölümü 'düştü' denilerek geçiştirildi. Ancak bu olayın da tekrar incelenmesi gerekiyor. Ablasının ölümünde otopsi yapılmamıştı, mezarın açılarak inceleme yapılması şart" dedi. Erdinç, ablanın ölüm nedeninin doğal mı yoksa bir cinayet mi olduğunun belirlenmesi gerektiğini savunarak, “Soruların yanıt bulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Narin Güran’ın kaybolduğu 21 Ağustos gününden itibaren geniş çaplı arama başlatıldı. Jandarma, AFAD, su altı arama ekipleri ve köpek iz takip timleri bölgede çalışmalar yürüttü. 19 gün süren aramalarda, toplamda 12 bin 565 araç incelendi ve 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Narin’in kaybolmasından önce son kez güvenlik kameralarında arkadaşlarıyla yürürken görüldü, daha sonra tepe yolunu kullanarak evine gitmeye çalıştığı anlaşıldı.

Arama sırasında, Narin’e ait olduğu sanılan iki çocuk terliği bulundu ancak her ikisinin de Narin’e ait olmadığı ortaya çıktı.

Ailenin Üyeleri Gözaltında

Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı, ancak yapılan incelemelerde bu izlerin Narin’e ait olup olmadığı netleşmeyince serbest bırakıldı. Daha sonra amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran’ın aracında bulunan DNA örnekleri, Narin’in kıyafetlerindeki DNA ile eşleşti ve tutuklandı.

Mezarın Açılması Talep Edildi

Erdinç, olayın sadece Narin ile sınırlı kalmaması gerektiğini, engelli ablasının ölümünün de tekrar araştırılması gerektiğini belirtti. Ablasının mezarının açılarak DNA ve otopsi incelemesi yapılması gerektiğini savunan Erdinç, iki ölüm arasındaki bağlantıların araştırılması gerektiğini vurguladı.

Narin’in ölüm sebebi üzerindeki belirsizlik sürerken, adli tıp incelemeleri ve soruşturma devam ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni