CHP, cezaevinde bulunan TİP Milletvekili Can Atalay’ın hukuki durumu ve milletvekilliği haklarıyla ilgili TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmıştı. CHP’nin 10 Eylül’de yaptığı başvurunun TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından reddedildiği açıklandı. Başarır, bu durumu hem hukuki hem de ahlaki açıdan eleştirerek tepkisini dile getirdi.

"Meclis’in Kararı Anayasa ve Hukuka Aykırı"

Ali Mahir Başarır yaptığı açıklamada, TBMM İçtüzüğü’nün 7. maddesinin açık olduğunu vurgulayarak, Meclis’in bu tür toplantı taleplerini keyfi bir şekilde reddetmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Başarır, şöyle dedi:

Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım' Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım'
Düşünün, Meclis’te olması gereken bir milletvekili cezaevinde, bununla ilgili hiçbir şey yapmayan Meclis, bununla ilgili toplantı görüşme talebini de reddediyor. Türkiye’deki tüm sorunların çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Bunun bir sorun olduğunu, haksızlık olduğunu kabul ediyordunuz ama şimdi toplantı talebini reddediyorsunuz. Olmaz Sayın Başkan. Meclis’in itibarına da milletvekili haklarına da ülkemizin, Meclis’imizin tarihine de bu bir hakarettir, olmaz” 
Kaynak: İHA