TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen "28. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, yeni anayasa ihtiyacına dikkat çekerek, "Türkiye'nin gerçeklerine uygun, milletimizin ihtiyaçlarına yönelik yeni bir anayasa yapılması zorunludur." ifadelerini kullandı.

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor

"Ortak Bir Anlayış Şart"

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Doğru Haber Gazetesi yazarı Mehmet Özcan’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun PKK'yı kastederek "Kürtler hariç herkesi ezip geçeceğiz" söylemine ilişkin sorusuna yanıt verdi. Kurtulmuş, bu söylemin Türkiye'ye yönelik bir tehdit oluşturduğunu belirterek, "Bunu önlemenin yolu önce bunun açık ve yakın bir tehdit olduğunu görmek lazım. Bölge ülkelerinin, etnik ve mezhebi farklılıkları bir tarafa bırakarak halklarının korunması ve egemenliklerinin sağlanması için ortak bir anlayışta buluşması gerekiyor." dedi. Kurtulmuş, bu sürecin kolay olmadığının farkında olduklarını belirterek, "Bunun zor olduğunu biliyoruz, ancak başka bir şansımız yok." şeklinde konuştu.

"Askeri Seçenek Tek Başına Çözüm Olmaz"

Kanal 5 Genel Yayın Yönetmeni Abdülkadir Ünal'ın İsrail'e karşı askeri bir seçenek üzerinde durulup durulmadığı sorusuna ise Kurtulmuş, askeri müdahalelerin tek başına sonuç vermeyeceğini belirtti. Kurtulmuş, "Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanması esas olmalıdır. Bir ya da birkaç ülkenin askeri seçenek üzerinde durması sonuç alıcı olmaz. İsrail'in saldırganlığını durduracak uluslararası mekanizmaların geliştirilmesi gerekiyor." dedi.

Kurtulmuş, uluslararası toplumun İsrail'in bu saldırgan tutumunu gözden geçirmesini sağlayacak adımlar atması gerektiğini belirterek, sorunun uluslararası hukukun uygulanmasıyla çözülebileceğini vurguladı.

Muhabir: Haber Bülteni