Van'da, üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in kaybolması üzerine başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Kabaiş, Cuma günü akşam saatlerinde arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini belirtmiş ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi

Kaybolduğu günden bu yana, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, Van Gölü'nün üniversite sahilinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bölgeye gelen "kurbağa adamlar," su altı görüntüleme cihazları ve botlarla hem gölün derinliklerinde hem de kıyı bölgelerinde Rojin Kabaiş'in bulunmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca, polis atlı birliği de sahil boyunca devriye attı ve çevredeki yerleşim alanlarında sürdürülen arama çalışmalarına katıldı.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, arama çalışmaların yürütüldüğü bölgeye gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği bölgede, Kabaiş'in ailesi ve yakınları endişe içinde bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı