Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu'nun ani vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. Rektör Ünüvar, mesajında, Yakup Ömeroğlu’nun insanî ve entelektüel yönü güçlü, çok yönlü bir şahsiyet olduğunu vurguladı ve onun kaybının derin bir üzüntü yarattığını ifade etti.

Yakup Ömeroğlu, genellikle edebiyat dünyasında çok yönlü bir yazar olarak tanınsa da, asıl mesleği veteriner hekimlikti. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunu olan Ömeroğlu, hayatı boyunca yazarlık ve entelektüel çalışmalarını sürdürmüş, aynı zamanda veterinerlik alanındaki bilgi birikimiyle de tanınmıştı. Avrasya Yazarlar Birliği Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ömeroğlu, geniş bir entelektüel birikime ve derin insani değerlere sahip bir kişi olarak çevresi tarafından sevilip saygı görmüştü.

Rektör Necdet Ünüvar, Yakup Ömeroğlu’nun ani vefatı dolayısıyla duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Ünüvar, “Kadim dostum Yakup Bey, insanî ve entelektüel yönü çok güçlü, nahif birisiydi. Genellikle çok yönlü yazar kimliği ile bilinirdi ama aslında veterinerdi, hem de Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunumuzdu. Aniden vefat etti, fevkalade üzüldük. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet, makamı âli olsun. Ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Cansel Yıldız