Kim Kimdir Nereli

Nikos Dendias kimdir? Nikos Dendias nereli, kaç yaşında?

Nikos Dendias'ın siyasi kariyeri, hukuk, adalet, ve dışişleri alanındaki önemli rolleri ile dikkat çekmektedir. Hem Yunanistan içindeki hem de uluslararası platformlarda etkili bir politikacı olarak tanınmaktadır. Peki, Nikos Dendias kimdir? Nikos Dendias nereli, kaç yaşında?

Abone Ol

Yunan politikasında önemli bir konuma sahip olan Nikos Dendias'ın kim olduğu merak edildi. Peki, Nikos Dendias nereli? Nikos Dedinas kaç yaşında?

NİKOS DENDİAS KİMDİR?

Nikos Dendias (7 Ekim 1959, Korfu) Yunan avukat ve politikacı olarak tanınmaktadır. Yunanistan Parlamentosu Korfu milletvekili olan Dendias, millî savunma bakanı olarak görev yaptığı dönemde (Kasım 2014 - Ocak 2015) dikkat çekmiştir. 2019 yılı itibarıyla ise Yunanistan Dışişleri Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Nikos Dendias, 1959 yılında Korfu'da doğmuş olup, ailesinin kökeni Paksu ada grubuna dayanmaktadır. Eğitim hayatına Atina Koleji'nde başlamış, hukuk alanında lisans eğitimini Atina Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Eğitimine uluslararası boyut kazandırarak, University College London'dan Denizcilik ve Sigorta Hukuku alanında yüksek lisans yapmış ve Londra Ekonomi Okulu'ndan kriminoloji alanında da yüksek lisans derecesi almıştır.

NİKOS DENDİAS SİYASİ KARİYERİ

Nikos Dendias, 8 Ocak 2009'da, dönemin Başbakanı Kostas Karamanlis'in ikinci kabinesinde Adalet Bakanı olarak atanmıştır. Yeni Demokrasi Partisi'nin 4 Ekim seçimlerindeki yenilgisinin ardından, 7 Ekim 2009'da kabinenin istifasına kadar bu görevde bulunmuştur. Adalet Bakanı olarak görev yaptığı süre boyunca, Suriyeli mültecilerin sığınma talebinin reddedilmesi ve sınırlarına akın eden diğer göçmenlerin "kabul edilemez" koşullarda alıkonulması gibi konularda eleştirilerle karşı karşıya kalmıştır.

Ayrıca, Nikos Dendias, Yunanistan’ın neo-Nazi Altın Şafak partisinin faaliyetlerini araştırmak amacıyla polisle mücadele birimini görevlendirmiş ve parti için devlet finansmanını engelleyebilecek bir yasa önerisinde bulunmuştur. Bu adımlar, Dendias’ın Yunanistan’daki aşırı sağcı hareketlerle mücadeledeki kararlılığını göstermektedir.

2019 yılında Yunanistan Dışişleri Bakanı olarak atanması, Nikos Dendias’ın uluslararası ilişkiler ve diplomasi konusundaki etkisini artırmıştır. Dendias, dışişleri bakanı olarak Yunanistan’ın uluslararası düzeydeki etkisini artırmak ve ülkenin dış politikalarını şekillendirmek için önemli adımlar atmaktadır.