Evrensel'den Uğur Zengin'in haberine göre, Nilgün Ök’ün eşinin üzerine kayıtlı aile şirketi Gelişim Mühendislik, 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi. Ök’ün ağabeyi ile 2014 yılında kurduğu Doğa Plastik ise 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç kurumlar vergisi ödememiştir. Ök, komisyona yaptığı sunumda, "kazanan yani zaten kurumlar vergisi ödeyenlerin, kazançlarının en az yüzde 10'unu vergi olarak vermesi gerektiğini" belirtti. 

Nilgün Ök Kimdir?

Nilgün Ök, 1976 yılında Denizli'de doğmuştur. Kendi aile şirketinde üst düzey yöneticilik yapmış ve iş hayatında önemli roller üstlenmiştir. 2009-2014 yılları arasında Denizli Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve AR-GE Bölümü Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2014 yılında kendi şirketini kurarak iş dünyasında aktif rol almayı sürdürmüştür.

Nilgün Ök, iş dünyasında birçok önemli pozisyonda yer almıştır. Denizli İş Kadınları Birliği Derneği (DİKAB)'ın kuruculuğunu ve başkanlığını yapmış, Denizli İş Platformu Üyeliği ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Bu görevleri sırasında iş kadınlarının ve yerel işletmelerin gelişimine katkı sağlamıştır.

Nilgün Ök Hangi Partiden?

Nilgün Ök, 27. Dönemde Denizli Milletvekili olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Üyesi olarak önemli çalışmalar yürütmüştür. 2021 yılında AK Parti 6. Olağan Kadın Kolları Kongresi'nde Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı (MYK) görevine seçilmiş ve Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir? Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir?

14 Mayıs 2023'te yapılan seçimlerde AK Parti'den 28. Dönem Denizli Milletvekili seçilmiştir.

Muhabir: Haber Bülteni