İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kadrolu zabıta memuru alımı için başvurular alınmaya devam ediyor. Bu yıl toplamda 36 zabıta memuru alınacak. Peki başvuru genel şartları neler? Başvurular nereden yapılacak? İşte, merak edilen soruların yanıtları

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Zabıta memuru olmak isteyen adaylarda birtakım şartlar aranıyor. Bunlar arasında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan genel şartları taşımak, Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, TCK’da yer alan ve belirtilen süreler geçmiş olsa bile ilgili suçlardan mahkum olmamak, Askerlikle ilişiği olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak yer alıyor.

Ayrıca erkek adaylarda en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak, sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak, en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak şartları aranıyor.

Hacı adayları dikkat! Kayıt yenileme işlemleri o tarihe kadar uzatıldı! Hacı adayları dikkat! Kayıt yenileme işlemleri o tarihe kadar uzatıldı!

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularını 28 Haziran 2024 tarihi mesai bitimine kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü şahsen gerçekleştirebilecek.

Muhabir: Haber Bülteni