Asayiş

Oba Makarna'daki yangın üç saat sonra kontrol altına alındı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın, yaklaşık 3 saatlik bir mücadelenin ardından kontrol altına alındı. Olayda 25 kişi yaralandı, bunlardan 6'sının durumu ağır.

Abone Ol

Sakarya’nın Hendek ilçesinde, Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada büyük bir yangın çıktı. Yangın, yaklaşık 3 saat süren yoğun bir müdahale sonucu kontrol altına alındı. Ancak soğutma çalışmaları devam ediyor.

Patlamanın ardından yangın çıkan fabrikanın çevresine, Sakarya başta olmak üzere Düzce ve Kocaeli’den çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Olay yerinde 6 ağır yaralıdan 2’sinin entübe olduğu, toplamda 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ekipler, muhtemel bir patlama riskine karşı bölgede tedbirlerini artırdı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından, sağlık ve güvenlik ekipleri bölgede hazır bir şekilde beklemeye devam ediyor. Soğutma çalışmaları için tüm kaynaklar seferber edilirken, çalışmalar ve fabrikanın durumu havadan görüntülendi.

Yangının ardından bölgedeki son durum havadan çekilen görüntülerle belgelendi. Ekiplerin yoğun çabası ve yangın sonrası fabrikanın durumu havadan net bir şekilde gözler önüne serildi. Çalışmaların sürdüğü bölgedeki hareketlilik, patlamanın ve yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi.