ODTÜ Kaynak Teknolojisi ve Tahribatsız Muayene Merkezi (KATAMER) tarafından düzenlenen Araştırma Yaz Okulu, 13 farklı üniversiteden bilgisayar, elektrik-elektronik, metalurji ve malzeme ile makina mühendisliği alanlarında iki veya üçüncü sınıfı tamamlamış 44 öğrencinin katılımıyla 16 Temmuz tarihinde başladı.

Haftalık çevrimiçi toplantılarla başlayan yaz okulunun, Eylül ayı programında yüz yüze eğitimler, teknik geziler ve uygulamalı araştırma çalışmaları yer alıyor. Yaz okulundaki öğrenci grupları; kaynak teknolojileri, tahribatsız muayene, eklemeli imalat, malzeme karakterizasyonu ve parametrik modelleme gibi konularla ilgili araştırmalar yürütüyorlar.

Ukrayna Büyükelçisi’nden ilginç teklif Ukrayna Büyükelçisi’nden ilginç teklif

Grupların proje sunumlarını yapacakları 27 Eylül tarihinde sona erecek yaz okulu ardından, araştırmaların seviyesine göre çalışmaların derinleştirilmesi ile sonuçlarının uluslararası konferanslarda sunulması ve dergilerde yayınlanması hedefleniyor.

ODTÜ KATAMER HAKKINDA

Kaynak Teknolojisi ve Tahribatsız Muayene Merkezi; Türkiye’deki üniversiteler bünyesinde yer alan ilk merkezlerden biri olarak 1991 yılında kuruldu. KATAMER bünyesinde kaynak teknolojisi ve tahribatsız muayene alanlarında eğitim ve araştırma faaliyetleri düzenleniyor, firma ve kuruluşlara danışmanlık ve analiz hizmeti veriliyor.

Muhabir: Burcu Çayan