Eğitim

ODTÜ Kampüsünde sıfır emisyon çalışmaları

Ankara’nın ve Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olan ODTÜ, sürdürülebilir çevre konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

Abone Ol

Tartışmaların odağındaki ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “yapmış olduğumuz çalışmalarla sıfır emisyon değerlerine ulaşmayı hedeflerken tüm paydaşlarımız ve kampüs kullanıcılarımız için etkili ve yeşil dostu araçları da devreye sokmayı planlıyoruz” dedi.

Yeşil kampüs, doğa dostu kampüs, hayvan dostu kampüs gibi özelliklerin yanı sıra emisyon değerlerini azaltmak için de büyük çalışmalar yapan ODTÜ, sıfır emisyon değerlerine ulaşmak için harekete geçti.

Bazı çevreler tarafından “kayyum rektör” olarak adlandırılan ODTÜ’nün yeni rektöre Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, sıfır emisyon hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yozgatlıgil’in açıklamaları şöyle:

“Bizim hedefimiz, çevre bilincini önce kampüsümüzde daha da yeşerterek geniş kitlelere ulaştırmaktır. ODTÜ; yeşil kampüs, doğa dostu kampüs, hayvan dostu kampüs gibi özelliklerin yanı sıra emisyon değerlerini azaltmak için de büyük çalışmalar yapan bir kampüstür. Yapmış olduğumuz çalışmalarla sıfır emisyon değerlerine ulaşmayı hedeflerken tüm paydaşlarımız ve kampüs kullanıcılarımız için etkili ve yeşil dostu araçları da devreye sokmayı planlıyoruz.”