ODTÜ, Türk Halk Bilimi Topluluğu (THBT) Mezunları Halk Müziği Çalışma Grubu ve ODTÜ Mezunları Derneği iş birliğiyle anlamlı bir projeye imza atıyor.

Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler

2024-2025 eğitim öğretim yılı için planlanan Çocuk Korosu, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerini müzikle buluşturmayı hedefliyor. Koro çalışmaları, halk müziğini genç nesillere tanıtma ve sevdirme amacıyla hayata geçiriliyor.

Çocuk Korosu, çocuklara Türk Halk Müziği’ni tanıtmayı ve müziği sevdirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, çocukların farklı enstrümanları tanıması için çeşitli müzik aletleriyle tanışma fırsatı da sunulacak. Çalışmalara düzenli olarak bir bağlama icracısı eşlik edecek ve zaman zaman farklı enstrüman sanatçıları da koro çalışmalarına katılarak çocuklara müziğin zengin dünyasını tanıtacak.

EĞİTMEN KADROSU

Koronun eğitmenliğini ODTÜ THBT Mezunları Halk Müziği Dönem Sorumlusu İlay Çelik Sezer üstleniyor. Müzik alanındaki tecrübesi ve bilgisiyle çocuklara müziği sevdirmeyi hedefleyen Sezer, koro çalışmalarında çocukların bireysel gelişimlerine de katkı sağlamayı amaçlıyor.

Koro çalışmalarına katılmak isteyen çocuklar için herhangi bir seçme ya da sınav yapılmayacak. Ancak koroya katılacak çocuk sayısının minimum 10 kişi olması gerekiyor. Koronun ilk dönemi, 21 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 4 hafta sürecek. Çalışmalar ODTÜ Mezunları Derneği’nin Eymir Salonunda gerçekleştirilecek.

Katılım ücretleri ise şu şekilde:

Katkı Paylı Üye: 850 TL

Üye: 950 TL

Misafir: 1050 TL

Bu ücretler, 4 haftalık bir dönemi kapsıyor ve ODTÜ Mezunları Derneği’ne aidat yükümlülüğünü yerine getiren üyeler için indirimli olarak uygulanıyor.

Muhabir: Hacer Koca