Eğitim

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman? İşte 2024 özür gruplu atama takvimi…

"Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman alınacak?" sorusu, öğretmenlerin merakla beklediği konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2024 yılı özür grubu atama takvimi sonrasında, öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği başvuruları ağustos ayında alınacak.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği gibi mazeretleri ile engellilik durumu gibi nedenlerle il içi ve iller arası yer değişikliği başvurularının ne zaman alınacağını açıklamıştı. Buna göre, 2024 yılında öğretmenler mazerete bağlı yer değişikliği başvurularını 1-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Yer Değiştirmelerde Uygulanan Kriterler

Öğretmenlerin yer değiştirmeleri, hizmet puanı üstünlüğüne göre tercih sıralamasına dikkat edilerek yapılacak. Hizmet puanlarının eşitliği durumunda, öğretmenlikteki hizmet süresi daha uzun olana öncelik verilecek. Eğer bu kriterlere rağmen eşitlik bozulmazsa, bilgisayar kurası ile belirleme gerçekleştirilecek.

Sonuçların Duyurulması ve Yer Değiştirme Süreçleri

Yer değiştirme sonuçları, “personel. meb.gov.tr” adresinde yayımlanacak ve işlemlerin tamamlanması için Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içerisinde tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri gerçekleştirilecek.