Öğretmenlik Meslek kanun taslağı ile öğretmenlik mesleğine yönelik köklü düzenlemeler gündemdeki yerini korurken, öğretmenlerin söz konusu tasarıya tepkileri de her geçen gün artıyor.

Türkiye’nin hemen her ilinde meydanlara inen öğretmenler taleplerini dile getirme çabası içinde. Geçtiğimiz günlerde Başkent Ankara’da toplanan binlerce öğretmen de taleplerini meydanlardan duyurmaya çalışmıştı.

Öğretmenler hükümetten beklentilerini şöyle dile getiriyor:

Öğretmenlik Meslek Kanunu ekonomik krize kurban edilmemelidir. Ek ders ücreti artırılmalıdır. Uzman ve başöğretmenlik kıdem süreleri söz verildiği gibi 5 ve 10 yıl olmalıdır.

Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası katmerli ceza haline getirilmemelidir. Birinci dereceye gelen bütün memurlarda 3600 ek gösterge hayata geçirilmelidir. Kadroya geçen öğretmenler, kadrolu öğretmenliğin özlük haklarından faydalanmalıdır.

Anayasal bir hak olan aile bütünlüğü teminat altına alınmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmen alımında mülakat kaldırılmalıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, memurluğa sınavsız geçişin önü açılmalıdır.

Çankaya Üniversitesi’nde mali yardım başvuruları başlıyor Çankaya Üniversitesi’nde mali yardım başvuruları başlıyor

İptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesine çözüm üretilmelidir. Kamudaki şeflerin maaş dezavantajları giderilmelidir. Yardımcı hizmetleri sınıfında olanlara memura geçiş kadro hakkı verilmelidir.

Muhabir: Burcu Çayan