Kim Kimdir Nereli

Ömer Tosun kimdir? Nerelidir?

Ömer Tosun kimdir? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Haberimizde Ömer Tosun hakkındaki bilgileri derledik.

Abone Ol

Nevşehir ve Kayseri bölgelerinin tanınmış iş adamlarından olan Ömer Tosun ile ilgili bilgiler vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Peki Ömer Tosun kimdir, serveti ne kadar, aslen nerelidir. İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde

Ömer Tosun kimdir?

Ömer Tosun, 1958 yılında Ürgüp'te doğmuştur. İş hayatına komilikle başlayan Tosun; garsonluk ve barmenlik gibi birçok farklı dalda çalışmıştır. Askerlik sonrasında Emlak Bankası’nda çalışmaya başlamış ve burada 8 sene veznedarlık yapmıştır. Daha sonra İmar Bankası’nda görev almış ve Garanti Bankası Ürgüp şubesinde yöneticilik yapmıştır.

Ömer Tosun ne iş yapar, mesleği nedir?

Bankacılık mesleğini icra ederken aynı zamanda dayı mesleği olan halıcılığa merak salan Ömer Tosun, 1989 yılında bankacılığı bırakıp bir ortakla halı mağazası kurma kararı aldı. Özel seçme halılar satan Tosun, yurtdışında antika halı sergileri düzenlemiştir. Özellikle, SSCB dağıldıktan sonra, değerli halılar uygun fiyata bulunabilir hale geldi. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru tecrübe ile karlı bir dönem geçiren Tosun, 1992’de işlerini büyüterek Indigo Gallery markasını inşa etti. Hızla büyüyen Indigo Gallery tamamen eski halı koleksiyonu üzerine yoğunlaştı ve Prens Charles ile Hollywood yıldızı Harvey Keitel gibi ünlülere kapılarını açtı.

Ömer Tosun'un serveti ne kadar?

1998 yılında Indigo Group, Kapadokya’nın ilk kişiye özel turlar planlayan seyahat acentesi olan Matiana Travel ile lüks seyahat turizmine yöneldi. Önceleri Kapadokya merkezli bir seyahat acentesi olan Matiana Travel, 2004 yılından itibaren İstanbul merkezli olarak hizmet vermeye başladı.

Kapadokya’nın ilk balon firması olan Kapadokya Balloon da Indigo Group imzası taşımaktadır. Şirketin en önemli projelerinden biri olan ve 2002 yılından itibaren faaliyet gösteren Museum Hotel, Kapadokya bölgesinin ilk lüks otel yatırımıdır. Şu anda, Türkiye’nin marka değeri en yüksek lüks butik otellerinden biri olan Museum Hotel, dünyanın en önemli otel birlikteliği olan Relais&Chateaux’nun Türkiye’deki tek üye otelidir. Aynı zamanda “Avrupa’nın En İyi Lüks Butik Oteli” ve “Avrupa’nın En İyi Otel Mimarisi” gibi birçok uluslararası ödülün sahibidir. Museum Hotel bünyesinde bulunan Lil’a Restaurant, Kapadokya’nın en öne çıkan fine-dining restoran yatırımlarının başında yer almaktadır.

Çok sayıda işletmenin sahibi olan tanınmış iş insanlarından Ömer Tosun'un serveti de merak konusu olurken, bu konuda bir açıklama yapılmamıştır.

Kurduğu markalar sadece sektöre değil, bulunduğu konuma da değer kattı. Bölgeye üst düzey bir tesis kazandırıldı ve tüm dünyanın ziyaret ettiği bir düzeye gelen Museum Hotel, halen aktif olarak tüm dünyadan ziyaretçilerini kabul etmektedir.

Ömer Tosun, şu anda Nevşehir ve Kayseri bölgesi Brezilya Fahri Konsolosu ve DEİK Brezilya İş Konseyi Başkan Yardımcısıdır.