Eğitim

Oppenheimer izleyenler YKS'de o soruyu doğru yanıtladı

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı yapıldı. Sınavda çıkan Oppenheimer sorusu ise sosyal medyada en çok konuşulan başlıklardan biri oldu.

Abone Ol

TYT sınavında, Amerikalı fizikçi Robert Oppenheimer ile ilgili bir soru soruldu. Oscar ödüllü "Oppenheimer" filmiyle ilgili olan soru sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Sınavın Felsefe bölümünde yer alan bu soru, özellikle Oppenheimer filmini izlemiş olan öğrenciler tarafından kolaylıkla yanıtlandı.

Oppenheimer, X'te hızla gündem olurken, filmle ilgili yapılan araştırmalar da arttı. Sosyal medya kullanıcıları, filmi izlemiş olmanın soruyu doğru cevaplamalarını sağladığını belirtti. Ancak, TYT'de çıkan Robert Oppenheimer sorusunun doğru cevabına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Oppenheimer Kimdir?

Julius Robert Oppenheimer, 22 Nisan 1904'te New York'ta doğmuş Amerikalı bir teorik fizikçidir. Manhattan Projesi'nin başındaki isim olarak bilinen Oppenheimer, II. Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesine öncülük etmiştir. Bu nedenle "atom bombasının babası" olarak tanınır.

Eğitim ve Kariyer

Harvard Üniversitesi'nden fizik lisansı ve doktora derecesi almıştır.
Göttingen Üniversitesi'nde Alman fizikçi Max Born ile çalışmıştır.
Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de profesör olarak görev yapmıştır.
Manhattan Projesi'ni yönetmiş ve Los Alamos Laboratuvarı'nı kurmuştur.
II. Dünya Savaşı'ndan sonra, nükleer silahların yayılmasını önlemek için çalışmalar yürütmüştür.