ORHAN ÜNĞAN KİMDİR?

1972 yılında Erzurum'da doğan Orhan Ünğan, uyuşturucu kaçakçılığıyla tanınan ve suç dünyasında "Hayalet" lakabıyla bilinen uluslararası bir uyuşturucu baronudur.

Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir? Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir?

Ünğan, ABD'nin Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) kayıtlarında yer almakta ve uluslararası uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı bir isim olarak anılmaktadır. İstanbul'da yaşayan Ünğan, suç dünyasındaki etkinliği ile tanınmış ve çeşitli iş kollarında faaliyet göstermiştir.

Orhan Ünğan'ın adı, özellikle İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile olan ortaklığı ve sonrasında yaşanan anlaşmazlıklarla daha fazla duyulmuştur. İki taraf arasındaki uyuşturucu ticaretine dayalı ilişkiler, Noor-1 adlı gemide yapılan büyük bir uyuşturucu operasyonu sonrası bozulmuş ve taraflar birbirlerine düşman olmuştur. Bu düşmanlık, iddialara göre suikast girişimlerine ve karşılıklı şiddet olaylarına yol açtı.

Suç dünyasındaki aktif rolü nedeniyle Ünğan, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda yetkililerin dikkatini çekmiştir. Hakkında açılan soruşturmalar ve düzenlenen operasyonlar sonucunda, Ünğan'ın ismi sık sık gündeme gelmiştir. Özellikle 11 Haziran 2024'te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde düzenlenen "Kuyu-4" operasyonu ile Türkiye genelinde birçok ilde eş zamanlı baskınlarda yakalanarak tutuklandı.

Muhabir: Haber Bülteni