Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düşen Osman Doğan Ayyıldız'ın kim olduğu merak ediliyor. Kullanıcılar, Osman Doğan Ayyıldız'ı araştırmaya başladı.

Osman Doğan Ayyıldız Kimdir?

Osman Doğan Ayyıldız, Özbekler Tekkesi'nin son şeyhi Necmeddin Özbekkangay'ın torunudur. Bir sokak röportajında "Bana ne oğlum", "bol param var fıstık gibi hayatım var" sözleriyle tanınmıştır.

Tekke'nin tarihini ve hatıralarını anlatan Ayyıldız, ünlü şarkıcı Tarkan'ın da Tekke'ye gelenler arasında olduğunu belirtmişti. Peki, neler demişti? 

Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

O Sözleri Damga Vurmuştu

YouTube'da Genç TV'ye konuk oldu. Programda, Özbekler Tekkesi'nde yaşadığı anıları paylaşan Ayyıldız, Tekke'ye gelen ünlü isimlerden bahsetti. Bu isimler arasında, geçtiğimiz günlerde Serdar Ortaç'ın eleştirdiği Tarkan da bulunuyor.

Milli Mücadele Döneminde Özbekler Tekkesi

Osman Doğan Ayyıldız, Özbekler Tekkesi'nin milli mücadeleye katkılarından dolayı kapatılmayan iki tekkeden biri olduğunu ifade etti. "Bu tekkelerden bir diğeri ise Ankara'daki Taceddin Dergahı'dır. Bu iki tekke asla kapatılmamıştır" diyen Ayyıldız, ünlü Teşkîlât-ı Mahsûsacı Zenci Musa'nın kabrinin de Tekke'nin haziresinde bulunduğunu söyledi.

Ertegün Ailesi ile Bağlantılar

Türkiye'nin ilk ABD büyükelçisi Münir Ertegün'ün akrabası olan Osman Doğan Ayyıldız, Münir Ertegün'ün oğlu Ahmet Ertegün'ün Özbekler Tekkesi'ni yeniden yaptırdığını aktardı. Ayyıldız, "Ahmet Ertegün rahmetli olduğunda Tarkan da buraya gelmişti" dedi.

Tekkenin Cumhuriyet Dönemi Rolü

Son şeyh Necmeddin Efendi'nin oğlu İbrahim Ethem Özbekkangay, verdiği bir röportajda Tekke'nin Kuvayi Milliye merkezi haline dönüştüğünü söyledi. Özbekkangay, "Burası hastane ve posta merkezi vazifesi görüyor. Cephanelerin toplandığı, kaçırıldığı yer oluyor. Ve Halide Edip Adıvar, İsmet İnönü, Celalettin Arif gibi önemli şahsiyetler buraya sığınıyor" dedi. "Biz cumhuriyet çocuğuyuz, Atatürkçüyüz" diyen Özbekkangay, "Bütün tekke ve zaviyeler 1925'te kapatılsa da buraya tolerans gösteriliyor" diye konuştu.

Muhabir: Haber Bülteni