Ziyaret esnasında, Arkeolog Kubilay Yılmaz, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nda Yüksek Mimar olarak görev yapan Halil İbrahim Karagöz ve Kazı Başkanı Semih İstanbulluoğlu, yürütülen restorasyon ve kazı çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdiler.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

HAMAMIN TABAN DÖŞEMESİNE ULAŞILACAK

Osmanlı dönemi hamamına ilişkin açıklamalarda bulunan Kazı Başkanı Semih İstanbulluoğlu, yaptıkları kazılarda tarihlemeye yardımcı olan objelerle karşılaştıklarını belirterek, “Kandillerimiz var, çanak çömlek parçaları var. Bunun yanında, bol sayıda günümüze yakın 18. ve 19. Yüzyıla ait olan birçok parçayla karşı karşıyayız burada. Hamamın taban döşemesinin olduğu, kullanıldığı devirdeki malzemelerin de bulunduğu bir döneme henüz ulaşmadık. Büyük ihtimalle önümüzdeki sezon tabana ulaştığımızda hamamın tarihini tamamıyla değerlendirme şansımız olacak. Son dönemde çıkardığımız parçaları ki, şu anda 2024 yılındakileri bir kasa olarak düşünürseniz, 20 kasaya yakın malzememiz var. Tarihleme açısından önemli olduğunu düşündüğümüz gülle parçaları, kandiller, çanak çömlek parçaları, günlük kullanılan malzemelerle karşı karşıyayız.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Necdet Gürsoy