Türkiye'nin sanayi bölgesinde kurulan ilk üniversitesi olan OSTİM Teknik Üniversitesi, yeni kampüsünün temel atma törenini gerçekleştirdi.

Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın, yeni kampüs alanının OSTİM’e ve OSTİM Teknik Üniversitesine hayırlı olmasını diledi. Aydın, kampüs alanının yanında Ostim Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesinin olduğunu hatırlatarak kampüs inşaatı tamamlandığında alanın önemli bir eğitim ve teknoloji kampüsü olacağını kaydetti.

Yeni kampüs, sanayi bölgesinde yer alan 42710 ada, 4 parselde inşa edilecek ve üniversitenin Mühendislik Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve kütüphane gibi kritik yapılarını barındıracak. Kampüsün toplam inşaat alanı 46.632,57 metrekare, oturum alanı ise 6.672,03 metrekare olarak planlandı.

Kampüste, modern eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere 93 derslik, 22 laboratuvar, 60 ofis, 2 dükkan ve toplamda 4 amfi (96 ve 203 kişilik) yer alacak. Eğitim alanları geniş ve ferah tutulurken, yeşil alanlara da büyük önem verildi. Kampüs içerisinde 10.630,19 metrekarelik yeşil alan ve 2.059 metrekarelik teras katı yeşil alanı bulunacak.

Bu yeni kampüs, OSTİM Teknik Üniversitesi'nin sanayiyle entegre olmuş girişimci, yenilikçi ve üçüncü nesil eğitim anlayışını daha da ileriye taşıyacak, teknoloji ve inovasyona dayalı eğitimle Türkiye’ye değer katmaya devam edecek.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş