Depoları doldurun! Benzine yeni bir zam daha yolda! Depoları doldurun! Benzine yeni bir zam daha yolda!

Silahlı Kuvvetler camiasının subay, astsubay, uzman jandarma, uzman çavuş, sivil memur ve gazi, şehit ile yakınlarının üye olduğu Ordu Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Öztürk, OYAT tarafından açıklanan yüzde 77.1 oranındaki 2023 yılı nema oranına tepki gösterdi.

Derneğin sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Öztürk OYAK yönetimini istifaya davet etti. Yıllar itibariyle OYAK tarafından açıklanan nema oranlarına ilişkin tablo da paylaşan Öztürk, “bu tablo OYAK Yönetiminin ne kadar başarısız olduğunun göstergesidir.

Biz Üyelere bu tabloyu başarı diye sunan OYAK Yönetimini onurlu bir şekilde İSTİFAYA davet ediyorum. Önceki yıllarda enflasyon ile karşılaştırılan NEMA ne oldu da birden bire bu yıl Altın, Dolar, Borsa ile kıyaslandı. BAŞARISIZSINIZ. BECERİKSİZSİZSINİZ. GİDECEKSİNİZ. OYAK YÖNETİM İSTİFA “ dedi.

DAVA AÇACAKLAR

OYAD tarafından daha önce yapılan açıklamada 2023 nema oranının üyelerin beklentilerinin altında açıklanması durumunda bir dizi eylem gerçekleştirecekleri belirtilmişti. Nemanın düşük çıkması durumunda OYAK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olmak üzere şirketlerin yönetim kurullarında görevli tüm yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamışlardı.

GENEL KURUL 29 MAYIS’TA

Bu arada Derneğin olağan genel kurulunda konunun masaya yatırılacağı ve genel kuruldan çıkacak karar doğrultusunda; OYAK yönetiminin istifası için imza kampanyası başlatılması, TBMM’deki milletvekillerini ziyaret ederek haksızlığı dile getirilmesi gündeme gelecek

Ayrıca  OYAK Genel Kurul Kararlarını mahkemeye taşıyarak, OYAK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olmak üzere şirketlerin yönetim kurullarında görevli tüm yöneticiler hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulması söz konusu olacak

Muhabir: Bünyamin Altıntaş