Türkiye’nin önde gelen tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu OYAK, 64’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Ankara’daki Genel Müdürlük binasında düzenlenen Genel Kurul’da, OYAK’ın yeni nema oranı belli oldu. 

Nema oranı yüzde 77,1 

Ankara’daki Genel Müdürlük binasında düzenlenen Genel Kurul’da, OYAK’ın yeni nema oranı 77,1 olarak belirlendi. 

ORDU YADIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNDEN DUYURU

25.05.2024 tarihinde yapılan OYAK 64 . Genel Kurul sonrasında ,2023 yılı neması % 77.1 olarak açıklanmıştır.


Son 20 yılın en başarısız bir oranı olan bu rakamı kabul etmiyor ve bu kararı alanların vicdani sorumlulukları ile baş başa bırakıyoruz.
Açıklanan bu orandan üyelerimiz memnun değildir. OYAK üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak ve takip etmek amacıyla kurulan Ordu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bu konuda yaptıklarını ve yapabileceklerini daha önce kamuoyuna yasal ve hukuki zemin üzerinde defalarca duyurmuş, Üyeleri adına istediklerini ve beklentilerini Ordu Yardımlaşma Kurumu OYAK'a, Milli Savunma Bakanlığı’na ve kamuoyuna açıklamıştır.


OYAD; açıklanan nemayı ve OYAK Genel Kurulunda alınan ve alınmayan kararları gördükten sonra neler yapılması gerektiğini 29 MAYIS 2024 Tarihinde yapılacak olan OYAD Genel kurul tarafından alınacak kararlar , kamuoyuna ve ilgili yerlere duyurularak , Ordu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne üye olan 3000 OYAK üyesinin istek ve beklentileri doğrultusunda gereken adımları atacaktır.
Ordu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin sorumluluğu üyesi olan OYAK üyelerine karşıdır. Sorumlu olduğu üyelerine karşı onların istek ve beklentileri doğrusunda yapacaklarını hafta içerisinde kamuoyuna açıklayacaktır.

Antalya'da 2 kişi çıplak şekilde köpeğe tecavüz etmeye kalkıştı Antalya'da 2 kişi çıplak şekilde köpeğe tecavüz etmeye kalkıştı


OYAK bizim kalemizdir. OYAK bizim alın terimizdir. OYAK bizim çocuklarımızın geleceğidir. Bu konuda yapılabilecek her şey yasal bir kurum olan sivil toplum kuruluşuna yakışır şekilde, yasal zemin üzerinde ve hukuki yollardan yapılacaktır. Atacağımız her adımı kalemiz olan OYAK'a zarar vermeden OYAD üyelerinin beklentileri doğrultusunda atacağımızı Kamuoyuna ve Derneğimizin üyelerine saygıyla duyururuz.


OYAD YÖNETİM KURULU

Muhabir: Haber Bülteni