Ekonomi

Öz İplik-İş Sendikasından Akort Ortopedik'e Tepki: 'İşçilerin Haklarını Tanıyın!'

Öz İplik-İş Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Erkan, Akort Ortopedik çalışanlarının sendikal mücadelesi adına firmanın İstanbul’daki merkezinde basın açıklaması yaptı.

Abone Ol

Öz İplik-İş Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Erkan, Akort Ortopedik Ayak Bakım Ürün. San. Tic. Ltd. Şti. çalışanlarının sendikal mücadelesi adına, firmanın İstanbul’daki merkezinin önünde bir basın açıklaması yaptı. Karabük’te faaliyet gösteren Akort Ortopedik’in işçilerine yönelik sendika karşıtı tutumunu eleştiren Erkan, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Akort merkezi önünde sesini yükseltti.

Basın Açıklamasında Neler Söylendi?

Kadir Erkan, basın açıklamasında, Akort firmasında çalışan işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarını ancak işverenin bu duruma baskı ve işten çıkarmalarla karşılık verdiğini belirtti. 4 işçinin işten çıkarılmasına tepki gösteren Erkan, şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası markalara üretim yapan bu iş yerine, işçilerin iradesini yok sayan ve işçiyi mağdur eden bu tutum hiç yakışmıyor. İşvereni sağduyuya davet ediyoruz. Yetkiye itirazını geri çekmesini istiyoruz. Süreç uzamadan, bu işi olması gerektiği gibi tatlıya bağlayalım istiyoruz. Bizi lütfen doğru pencereden yorumlayın. Sendikaların iş yerlerine sağladığı ve sağlayacağı katkıları araştırın. Biliyoruz, ülke olarak, sektör olarak zor günlerden geçiyoruz. Sorumlusu biz değiliz. Siz de değilsiniz. Ancak birlikte hareket edersek güçleniriz. Bugün birbirimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bugün kenetlenmeye daha çok ihtiyacımız var. Gelin diyalogla bu işi sonuçlandıralım, mağduriyetleri giderelim. Açık ve dürüstçe emekçiler için güven inşa edelim.”

Sendika Üyeleri Mağdur Ediliyor

Erkan, Akort Ortopedik’in işçilerin sendikal haklarını tanımadığını ve bu yüzden işçilerin mağdur edildiğini ifade etti. Sendika üyeleri adına konuşan Erkan, işverenin sendikalaşma sürecine karşı olan tutumunun uluslararası markalarla çalışan bir firmaya yakışmadığını belirtti. İşvereni sağduyulu olmaya ve yetkiye itirazını geri çekmeye davet etti.

Öz İplik-İş Sendikası, işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olma ve örgütlenme haklarını savunmaya devam edeceğini belirterek, işverenle diyalog yoluyla çözüm arayışında olduklarını vurguladı.

Sektörde Zor Günler

Açıklamasında, ülkenin ve sektörün zor günlerden geçtiğini dile getiren Erkan, bu durumun ne işçilerin ne de işverenin suçu olmadığını, ancak birlikte hareket ederek güçlenebileceklerini söyledi. Erkan, "Bugün birbirimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bugün kenetlenmeye daha çok ihtiyacımız var" diyerek işverenle diyalog çağrısını yineledi.