TİP milletvekili adayı Ozan Bingöl, milletvekili adaylığı sürecinde eşinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki (MEB) görevinden alındığını açıklamıştı. Peki, Ozan Bingöl kimdir, nereli,Alevi mi, babası kimdir? soruları sık sık aratılıyor. Haberimizde sizlere Ozan Bingöl'ün hakkında bilgileri derledik.

OZAN BİNGÖL KİMDİR, NERELİDİR?

 Ozan Bingöl, 1981 yılında Sivas'ta doğdu. 1998 yılında Gazi Üniversitesi'ne girerek 2002 yılında mezun oldu. Doktora çalışmaları sırasında Costa Rika, Malta ve Fransa gibi ülkelerde çeşitli araştırmalar gerçekleştirdi. 2005 yılında kamu sektöründe görevine başladı, ancak kısa bir süre sonra özel sektöre geçerek "Mevzuat, Eğitim ve Araştırma Başkanı" olarak görev yaptı. Halen Başkent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

Bingöl'ün bugüne kadar yayımlanmış biri editör olmak kaydıyla 5 adet kitabı bulunmaktadır. 
 
  • Obez Devlet: Devleti Besleyenler Devletten Beslenenler
  • Kontrolsüz Güc - Vergilerimiz Nerede
  • Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu
  • Siyaseti Besleyenler Siyasetten Beslenenler
  • Türk vergi sisteminin temel sorunlar

OZAN BİNGÖL BABASI KİMDİR?

Ozan Bingöl'ün babasının kim olduğu bilinmemektedir.

Ümit Uysal kimdir? Nereli? Ümit Uysal kimdir? Nereli?

OZAN BİNGÖL ALEVİ Mİ?

Sivas doğumlu Ozan Bingöl'ün Alevi olduğu düşünülmektedir. Madımak Katliamı ile ilgili 2018'de yazdığı "Madımak otelindeydik o gün Koray ile, 12-13 yaşlarındaydık, İkimizde hayrandık Hasret'e, ikimizde bağlama çalardık, Bir Temmuz sıcağı idi, soğuk ateşte yandık..."  Tweetle de bu iddiaları güçlendirmiştir.

Muhabir: Haber Bülteni