Yaşam

Özarslan'dan Temiz Okul projesine tam destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin okullarda hijyen sağlamak için hayata geçirdiği projenin ardından Keçiören Belediyesi de harekete geçti. . Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan projeye destek vermek için harekete geçtiğini duyurdu.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentteki öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik bir eğitim almasını sağlamak amacıyla "Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek" projesini hayata geçirdi. Proje, okullarda hijyen standartlarını yükseltmek ve öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim almasına katkı sağlamak için kapsamlı temizlik çalışmalarını içeriyor. Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek projesi, Ankara’daki ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülen kapsamlı temizlik faaliyetlerini kapsıyor. Proje çerçevesinde okulların genel temizlikleri, sınıfların, laboratuvarların, spor salonlarının ve ortak kullanım alanlarının hijyen standartları artırılacak. Bu sayede, öğrencilerin eğitim aldığı ortamın sağlık açısından daha uygun hale gelmesi hedefleniyor.

Bu önemli projeye destek veren bir diğer kurum ise Keçiören Belediyesi oldu. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, proje hakkında yaptığı açıklamada, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın başlattığı ‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek’ projesine Keçiören Belediyesi olarak bizler de katılıyoruz." dedi.

Özarslan, Keçiören'deki okulların hijyen ve temizlik ihtiyaçlarını karşılamak için gereken adımları attıklarını vurgulayarak, "Keçiören’imizde hijyen ve temizlik desteği talebinde bulunan okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. Keçiörenli hemşehrilerimiz emredecek, biz yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek" projesi, Ankara'daki tüm okullarda hijyen standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor. Hijyen standartlarının yükseltilmesi, sadece öğrencilerin sağlığını korumakla kalmaz, aynı zamanda eğitim kalitesini de artırır. Sağlıklı bir ortamda eğitim alan öğrencilerin konsantrasyonları artar, başarıları yükselir. Bu nedenle,Keçiören Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu işbirliği, yalnızca temizlik hizmetleri ile sınırlı kalmayıp, aynı zamanda geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklı bir ortamda büyümelerini sağlarken, Ankara'daki öğrencilerin eğitim ortamları daha güvenli ve hijyenik hale getirilecek.