Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından biri olarak tanınan Özcan Sümer’in hayat öyküsü arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, kimdir Özcan Sümer? İşte, detaylar…

Faruk Zabcı kimdir? Faruk Zabcı kimdir?

ÖZCAN SÜMER KİMDİR?

1961 Rize doğumlu Özcan Sümer, Ege Üniversitesi İktisat Fakültesinde lisans eğitimini tamamlamıştır. Kariyerine 1985-1993 yılları arasında bankacılık ve özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalışarak başlamıştır. Özcan Sümer, 1993 yılında kendi şirketini kurarak iş dünyasına adım atmış ve Almanya, Mısır, Fas ve Bangladeş’te iç giyim üretim sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde kurucu ortak, yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak 20 yılı aşkın bir süre görev yapmıştır.

ÖZCAN SÜMER NE İŞ YAPIYOR?

Özcan Sümer, kurucu ortağı olduğu Ekofer Tekstil Parfümeri San. Paz. A.Ş. (yeni ünvanı ile Suwen Tekstil San. Paz. A.Ş)’de 2003-2017 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevlerini yürütmüştür. 1993 yılından beri kurucusu olduğu Eko Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaya devam etmektedir.

ULUSLARARASI BAŞARILAR VE İHRACAT

İstanbul ve Zonguldak’ta kendi fabrikalarında iç giyim, ev giyim ve plaj giyim ürünlerinin üretimini yapan Eko Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) tarafından birçok kez platin, altın ve gümüş ihracatçı ödüllerine layık görülmüştür. Kurulduğundan beri dünyaca ünlü markalara ihracat yapan bu şirket, Özcan Sümer’in liderliğinde büyümeye devam etmektedir.

KURUMSAL GÖREVLER VE ÜYELİKLER

Özcan Sümer, İTKİP, TİGSAD ve İstanbul Sanayi Odası’nda yönetim kurulu ve komite üyeliklerinde bulunmuştur. Evli ve üç çocuk babası olan Sümer, SMMM ve bağımsız denetçi belgelerine de sahiptir.

Muhabir: Haber Bülteni