Türkiye'nin iş dünyasındaki tanınmış simalarından biri olan Özcan Sümer'in hayatı ve kim olduğu merak ediliyor. Son zamanlarda arama motorlarını meşgul eden sorulardan biri de ünlü giyim markası Suwen'in sahibinin kim olduğu. Peki, Özcan Sümer kimdir? Suwen'in sahibi kimdir? İşte detaylar...

Özcan Sümer Kimdir?

Özcan Sümer, Türkiye'nin tanınmış iş insanlarından biridir ve kurucusu olduğu markalarla adından sıkça söz ettirmektedir. 1961 yılında Rize'de doğan Özcan Sümer, eğitim hayatını Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamlamıştır. Sümer'in iş dünyasındaki başarıları ve kariyer yolu da araştırılan konular arasında yer almaktadır.

Özcan Sümer Ne iş Yapıyor?

Özcan Sümer, 1985-1993 yılları arasında bankacılık ve özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalışarak iş dünyasında önemli deneyimler kazandı. Bu süreçte elde ettiği bilgi ve birikimle kendi işini kurmaya karar verdi.

1993 yılında kendi şirketini kurarak iş hayatına adım atan Özcan Sümer, Almanya, Mısır, Fas ve Bangladeş gibi ülkelerde iç giyim üretim sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde kurucu ortak, yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak bulundu. Bu görevlerde toplamda 20 yılı aşkın bir süre boyunca başarılı çalışmalara imza attı.

Suwen ve Eko'nun Sahibi Kim?

Özcan Sümer'in kurucu ortağı olduğu Ekofer Tekstil Parfümeri San. Paz. A.Ş. (şimdiki adıyla Suwen Tekstil San. Paz. A.Ş) şirketinde, 2003-2017 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevlerinde bulundu. 1993 yılından beri kurucusu olduğu Eko Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş'de yönetim kurulu başkanlığı yapmaya devam etmektedir.

İstanbul ve Zonguldak'taki fabrikalarında iç giyim, ev giyim ve plaj giyim ürünlerinin üretimini yapan Eko Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) tarafından pek çok kez platin, altın ve gümüş ihracatçı ödüllerine layık görüldü. Şirket, kurulduğundan beri dünyaca ünlü markalara ihracat yapmaktadır.

Özcan Sümer Hangi Görevlerde Bulundu

Özcan Sümer, İTKİP, TİGSAD ve İstanbul Sanayi Odası'nda yönetim kurulu ve komite üyeliklerinde bulunarak sektörde önemli görevler üstlenmiştir. Bu görevler sayesinde, hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada saygın bir konuma sahip olmuştur.

Faruk Zabcı kimdir? Faruk Zabcı kimdir?

Özcan Sümer Evli mi?

Evli ve 3 çocuk babası olan Özcan Sümer, SMMM ve bağımsız denetçi belgelerine de sahiptir. İş dünyasındaki başarısının yanında, aile yaşamında da örnek bir birey olarak tanınmaktadır.

Muhabir: Haber Bülteni