Kim Kimdir Nereli

Özel harekat başkanı kimdir? Süleyman Karadeniz ne yaptı?

Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'in Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesi büyük yankı uyandırdı. Bu olayların ardından, "özel harekat başkanı kimdir?" sorusu araştırılmaya başlandı. İşte Süleyman Karadeniz'in görev geçmişi ve son olaylar hakkında detaylar...

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'in, Devlet Bahçeli'nin elini öpmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve tepkilere yol açtı.

CHP'den Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, konuya ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Bakan, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Polis, asker el öpmeye başlarsa bu ülke daha çok 15 Temmuz’lar yaşamaya gebedir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Bu emniyet müdürü derhal emekli edilmelidir" diyerek tepkisini dile getirdi.

Murat Bakan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Devlet Bahçeli'nin elini öpen şahıs EGM Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz. Üzerindeki o üniforma Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eder. Devletin Polisi, askeri  bir siyasi parti liderinin elini eteğini öpmez,  önünde de eğilmez. Türk polisi, askerinin başı her zaman diktir. Polis, asker el öpmeye başlarsa bu ülke daha çok 15 Temmuz’lar yaşamaya gebedir. Bu emniyet müdürü derhal emekli edilmelidir."

Özel Harekat Başkanı Kimdir? 

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı başkanlık ve daire başkanlıklarına yeni atamalar 2023 yılında gerçekleştirilmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Özel Harekat Başkanlığı'na Süleyman Karadeniz’in getirildiğini duyurmuştu. İzmir Polis Moral Eğitim Merkezi Müdür Vekili olarak görev yapan Karadeniz, bu atamayla dikkatleri üzerine çekmişti.

Süleyman Karadeniz Kimdir?

Süleyman Karadeniz, İzmir Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde teşkilat mensuplarının sosyal ihtiyaçlarını karşılamak ve moral değerlerini yükseltmek amacıyla çalışmalarda bulunmuştur. Kendisinin burada yer alan açıklaması şu şekildedir:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, teşkilat mensuplarımızın barınma, sosyal ihtiyaçlarını karşılamak ve moral değerlerini yükseltmek amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir."