Kim Kimdir Nereli

Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı?

Mansur Yavaş tarafından ABB’nin faaliyetlerini dış dünyaya tanıtan değerli danışmanımız diyerek paylaşılan Özge Mumcu'nun hayatı merak edilip araştırılmaya başlandı. Haberimizde Özge Mumcu kimdir, nerelidir, kaç yaşındaki gibi sorulara cevap verdik.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın "ABB’nin faaliyetlerini dış dünyaya tanıtan değerli danışmanımız" olarak tanıttığı Özge Mumcu, kamuoyunun merakını uyandırdı. Özge Mumcu'nun kim olduğu, nereli olduğu ve yaşı gibi sorular gündeme geldi. İşte Özge Mumcu hakkında bilmeniz gerekenler..

ÖZGE MUMCU KİMDİR, NERELİDİR?

Haziran 1981'de dünyaya gelen Özge Mumcu, 1994 yılında aile üyeleriyle birlikte Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nı kurarak gazetecilik alanındaki yolculuğuna başladı. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra, ODTÜ'de siyasal söylem analizi alanında doktorasını kutuplaşma dönemlerinde mizahi bir araştırma aracı olarak kullanarak gerçekleştirdi.2006 ve 2007 yıllarında Demokratik Sol Parti'de siyasi danışmanlık yaptı. 2007 yılından itibaren Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın yönetim kurulu üyesi ve koordinatörü olarak görevini sürdürmektedir. Robin Ramsey'in "Komplo Teorileri" adlı kitabını Ulus Dağı Yayınevi için çevirmiştir. 2010 yılından bu yana Cumhuriyet, Birgün, T24 ve Yeni Arayış gibi platformlarda düzenli olarak yazılar yazmaktadır.

Uluslararası Deneyimleri ve Danışmanlık
2011-2012 yılları arasında Yunanistan'ın Atina kentinde Erasmus öğrencisi olarak bulunmuş ve burada ülkedeki ekonomik kriz hakkında makaleler kaleme almıştır. 2012-2014 yılları arasında TEPAV'da AB ilişkileri, anayasa değişiklikleri, barış süreçleri ve insan hakları konularında danışmanlık yapmıştır. 2016 yılında EUVP Bursu'na seçilen Mumcu, 2014-2018 yılları arasında Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Güncel Projeleri ve Yazıları
2018'den Haziran 2023'e kadar CHP İstanbul Milletvekili Dış İlişkiler Başdanışmanı Ünal Çeviköz'ün danışmanlığını üstlenmiş, günlük dış ilişkiler ve kamu iletişimi konularında önemli katkılar sağlamıştır. Mart 2022'den bu yana İsveç Konsolosluğu'nun yerel gazeteciliği ve STK'ları güçlendirme projesinin proje koordinatörlüğünü yürütmekte ve STK'lar için İnsan Hakları Kanalı oluşturmaktadır.

Özel Hayatı
Evli olan Özge Mumcu'nun bir oğlu vardır. İyi derecede İngilizce, orta derecede İtalyanca, Fransızca ve Almanca bilgisi bulunmaktadır. Özge Mumcu, gazetecilik ve siyasi danışmanlık alanında yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken bir isim olarak öne çıkmaktadır.

ÖZGE MUMCU KAÇ YAŞINDA?

1981 doğumlu olan Özge Mumcu 43 yaşındadır.

ÖZGE MUMCU KİMİNLE EVLENDİ, EŞİ KİMDİR?

Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu, makina mühendisi Evren Aybars ile evlenmiştir.

ÖZGE MUMCU UĞUR MUMCU'NUN KIZI MI?

Özge Mumcu gazeteci Uğur Mumcu'nun kızıdır.