İran Dışişleri Bakanı'ndan Rusya'ya balistik füze iddialarına yanıt İran Dışişleri Bakanı'ndan Rusya'ya balistik füze iddialarına yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen özel hastaneler hakkında sert açıklamalarda bulundu. Özel, bu hastanelerin kamulaştırılmasını ve ruhsatlarının askıya alınmasını talep etti.

Özel, Ankara Hasanoğlan’da düzenlenen “Eğitim Zirvesi”nde konuştu. Etkinliğe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve çeşitli eğitim uzmanları katıldı. Yavaş, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restorasyonu için yapılan çalışmalara değinerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın geri adım atmasını eleştirdi.

"Eğitimde özelleştirmeye bir dur demek gerekiyor”

Konuşmasında, eğitim sisteminin ticarileşmesinin getirdiği sorunlara da dikkat çeken Özel, “Bir mesele ne kadar ticarileşirse, eğitimde yozlaşma ve bozulma o kadar artıyor. Eğitimde özelleştirmeye bir dur demek gerekiyor,” ifadelerini kullandı. Özel, eğitim sisteminin kamusal ve eşit bir yapıya dönmesi gerektiğini vurguladı.

"Memlekette güvende olan hiçbir şey yok"

Özel, Türkiye'de çocukların güvende olmadığını belirterek, “Memlekette güvende olan hiçbir şey yok. Sadece özel okul ve hastane sahiplerinin sermayesi güvende,” dedi. Bu durumun toplum üzerinde yarattığı korku ve belirsizliğe de dikkat çekti.

"O hastaneler kamulaştırılmalı"

Özgür Özel, "Yenidoğan çetesi" ile ilgili yaptığı değerlendirmede, çetenin eylemlerine dikkat çekerek, “Mayıs 2023’te ilk şikayet gidiyor, ama o zamandan beri hiçbir şey yapılmadı. İki eski Sağlık Bakanı'nın hastaneleri işin tam göbeğinde,” dedi. Özel, devletin bu hastanelere kayyum ataması ve ruhsatlarının askıya alınması gerektiğini belirterek, “Meclis eliyle o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. Yasal düzenleme Salı günü Meclis’ten oy birliğiyle geçirilmelidir, hodri meydan,” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA