Osmaniye’de BİM’e ait 500 TL’lik kart verilerek adına Papara hesabı açılan Necdet Başpınar, kimliğinin fotokopisinin ve kendi fotoğrafının çekildiği anları anlatarak suçluların cezasını çekmesini istedi.

Papara hesabı açmak için mağdur oldular

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, bir yardım platformu adı altında BİM’e ait 500 TL yüklü kartlarını depremzede vatandaşlara dağıtarak adlarına izinsiz Papara hesabı açılmasıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 8’i tutuklanmıştı. Bu olayın mağdurlarından olan birisi de 6 Şubat depremlerinde evi yıkılan ve konteyner kentte yaşayan esnaf Necdet Başpınar oldu. Başpınar, deprem sonrası ortaya çıkan dolandırıcılık vakasıyla perişan olduklarını belirterek yaşananları aktardı. 

Telefon tamirciliği yapan Necdet Başpınar, asrın felaketinde evinin yıkıldığını anlatarak: “6 Şubat depreminde evimiz yıkıldı. Şu an da konteyner kentte ikamet ediyoruz ve orada yaşıyoruz. Bu süreçte muhtarlıktan arandık. Bize BİM kart vereceğiz, muhtarlığa kadar gel dediler. Gittiğimde kalabalık vardı, dönecektim. Muhtar gitme hemen kartını verelim dedi. Ben para verecek diye düşünüyordum, BİM kart varmış. Bizim kimlikleri aldılar, benim gibi yüzlerce insan var hepimizin kimlik bilgilerini aldılar. Kimliklerin fotokopisi çekildi, arkasından da bizim fotoğraflar çekildi” sözlerini kaydetti.

Malatya’da feci kaza! Öğrenci servisi ile otobüs çarpıştı: Çok sayıda yaralı var Malatya’da feci kaza! Öğrenci servisi ile otobüs çarpıştı: Çok sayıda yaralı var

Birçok İnsanın Adına Hesap Açılmış

Devletin konuyu araştıracağını ve çözüme kavuşturacağını dile getiren Başpınar, “Biz depremzedeyiz, o anda sıkıntılar içerisindeyiz ve böyle bir art niyet olacağını hiç düşünmemiştik. Bize orada kimlik bilgilerimizi alıp BİM kart verdiler. Bir süre sonra araştırdığımda birçok insanın adına Papara hesabı açılmış. Acaba benim de mi adıma Papara hesabı açtılar diye panik oldum. Karakola gittim, şikayetçi oldum. Devletimiz bu konuyu mutlaka araştıracaktır. Kimler bu işin içinde devletimiz bunu bulacaktır. Biz de böyle bir mağduriyet yaşadık, bir çok insanın da adına hesaplar açılmış" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı