Paris La Defense Arena'da düzenlenen yüzme yarışmalarında erkekler 50 metre sırtüstü S3 sınıfının elemeleri yapıldı.

Serisini 52.97'lik derecesiyle 4. sırada bitiren milli sporcu Umut Ünlü, genel sıralamada 11 yüzücü arasında 7. olarak final bileti aldı.

Mamak Belediye Başkanından milli boksöre destek Mamak Belediye Başkanından milli boksöre destek

Milli sporcunun final müsabakası bu akşam TSİ 18.58'de gerçekleştirilecek.

UMUT ÜNLÜ KİMDİR?

Umut Ünlü, 2001 yılında Van'ın Gevaş ilçesinde dünyaya geldi. İki kolu, iki bacağı yarım ve ses telleri yapışık olarak dünyaya gelen milli sporcu, henüz 2 yaşındayken sağlık sorunları nedeniyle ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. İlkokul ve lise eğitimini İstanbul'un Esenyurt ilçesinde tamamladıktan sonra Kültür Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Şu anda Rumeli Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nde eğitimine devam etmektedir.

SPOR KARİYERİ

2020 yılında yüzmeye başlayan Umut Ünlü, bu spor sayesinde hayata yeniden tutunduğunu belirtti. Verdiği bir röportajda, yaşadığı zorluklar nedeniyle bir dönem intihara kalkıştığını ve hayatını normalleştirmek için spora yöneldiğini anlattı.

Umut Ünlü, yüzmeye başlama hikayesini şöyle anlattı: "Önceden bir intihar girişimim olmuştu, hayata çok küsmüştüm. Sonrasında ise kendi adıma bir şeyler yapmam gerektiğine karar verdim ailemle birlikte. Bunun için spora yöneldim ama hangi sporu yapacağımı bilmiyordum. Bedensel Engelliler Federasyonu'na bir mail atıp, spor yapmak istediğimi ve desteğe ihtiyacım olduğunu söyledim. Bana antrenörüm Duran Arslan’ın numarasını verdiler. Duran hocam ile görüştüm ve 19 yaşıma kadar hiç suya girmemiş bir bireydim. İlk başladığımda gerçekten çok korkuyordum. Hiç suyun üzerinde bile duramıyor, kenarlardan tutunuyordum. Duran hocam beni suya soktu ve yüzmeyi öğreteceğini, korkularımı yenmeme yardımcı olacağını söyledi. O günden beri Duran Hoca ile yüzüyorum."

UMUT ÜNLÜ KAÇ YAŞINDA?

2001 yılında dünyaya gelen Umut Ünlü, 2024 yılı itibariyle 23 yaşındadır.

Muhabir: Haber Bülteni