Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran milli atıcı Yusuf Dikeç, MEV Koleji Özel Ankara Okulları'nda 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk dersinde öğrencilere seslendi. Açılış programında öğrencilere hitap eden Dikeç, onlara spor ve eğitimde başarılı olmanın yollarını anlattı.

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim dönemine başladığı günlerde, MEV Koleji'nde düzenlenen program büyük ilgi gördü. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. MEV Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çelik, öğrencilere başarılar dileyerek, öğretmenlerin rehberliğinde geleceğe hazırlanmalarını istedi.

DAHA NİCE ŞAMPİYONLAR ÇIKARACAĞIZ

Salih Çelik, Yusuf Dikeç'in okulun velilerinden olduğunu belirterek, "Dikeç kardeşimizle konuşurken, kendi branşında bir kulüp faaliyetini başlatacağız. Daha nice şampiyonlar çıkartacağız." dedi. Ayrıca, öğrenciler için atıcılık poligonu kurulacağı müjdesini verdi.

Yusuf Dikeç, açılış konuşmasında öğrencilere, "Kalbinizden anne sevgisini, gönlünüzden ülke ve öğretmen sevgisini hiç eksik etmeyin. Çünkü sizleri başarıya götürecek olan bunlardır." şeklinde seslendi. Öğrencilere olimpiyat şampiyonları olabilecekleri konusunda umut veren Dikeç, "İçinizden 1, 3 değil, 5 olimpiyat şampiyonu çıkacak. Ben buna canıgönülden inanıyorum," dedi.

Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz istifa etti Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz istifa etti

Dikeç, kendi deneyimlerini de paylaşarak, "Hiçbir şeyden vazgeçmeyin, pes etmeyin, çalışmaya devam edin. Ben 50 yaşındayım, tam 5. olimpiyatın sonunda ancak olimpiyat madalyası kazanabildim. Lütfen siz de bıkmadan, usanmadan bu ülkeye hizmet etmek için çok çalışın," şeklinde konuştu.

Programın ardından MEV Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çelik, Yusuf Dikeç’e başarılarının hatırlatılması amacıyla bir plaket takdim etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı